Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies La Síndica de Greuges atén, durant el 2020, 44 visites, la meitat s'han resolt

La Síndica de Greuges atén, durant el 2020, 44 visites, la meitat s'han resolt

| Governació

La situació urbanística d'Alcanar Platja en primer lloc,  així com qüestions de convivència entre les persones i els animals, incidències amb empreses proveïdores de serveis i altres problemàtiques vinculades a la covid-19 i la crisi econòmica i social derivades, com l'assistència sanitària o l'atenció a col•lectius vulnerables, són algunes de les temàtiques que va gestionar la Síndica de Greuges d'Alcanar, les Cases i Alcanar Platja durant l'any 2020, tal com es descriu al primer informe anual d'aquesta figura.

La Síndica, Rosa Raga, va estrenar el seu càrrec el novembre de 2019, després de l'aprovació del reglament de la Síndica i de la seua elecció posterior. Raga va donar compte de la seua funció durant el 2020 en la darrera sessió planària el mes de març, celebrada de forma telemàtica, posant èmfasi en les limitacions marcades per la pandèmia. Així, va reflexionar sobre "la possibilitat de realitzar altres activitats en un context diferent, però la crisi sanitària no ho ha permès". També creu que "la ciutadania ha sabut fer ús d'aquest nou servei, que feia anys que no es prestava". Finalment, la Síndica va agrair "la implicació de totes les persones regidores, tant de l'equip de govern com de l'oposició, i la confiança demostrada".

Així, el nombre de queixes i consultes rebudes durant l'any 2020 han estat 35, de les quals només 23 han estat competència municipal. En aquest sentit, s'han resolt un 53% d'aquestes, la resta es troben en procés de tramitació o seguint els tràmits administratius que corresponen. A part de les visites presencials, s'han fet arribar nou consultes per altres vies, com el telèfon, el whatsapp o el correu electrònic. L'informe de la Síndica de Greuges inclou totes les queixes i consultes realitzades per la ciutadania durant l'any passat, així com una explicació de la gestió feta des de la Síndica

Joan Roig, alcalde d'Alcanar, va fer agraïment públic molt sincer a la síndica per "tota la feina realitzada des de l'inici del seu treball, també per tota la feina realitzada durant la pandèmia, pel servei públic totalment desinteressat". Tots els portaveus dels grups municipals en representació al plenari van coincidir en felicitar-la per la seua feina incansable i van encoratjar-la a seguir treballant en aquest sentit. 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar