Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies La plataforma #Monsortirem neix amb l'objectiu de canalitzar ajuts i accions solidàries en favor dels afectats pels aiguats d'Alcanar

La plataforma #Monsortirem neix amb l'objectiu de canalitzar ajuts i accions solidàries en favor dels afectats pels aiguats d'Alcanar

| Acció Social

La Plataforma Ciutadana #Monsortirem, formada per membres de la societat civil d'Alcanar, les Cases i Alcanar Platja, neix amb l'objectiu de canalitzar la solidaritat en forma de recursos i organitzar accions de solidaritat per a recaptar fons per a la reconstrucció del municipi després dels aiguats de l'1 de setembre.

"La Plataforma naix per a treballar en xarxa. De moment col·laborem amb Càritas, Creu Roja, i l'ajuntament d'Alcanar. Igualment, estem oberts a què qualsevol persona que vulga col·laborar es pose en contacte amb nosaltres a través de les xarxes socials de Facebook i Instagram", explica Marc Chavalera, un dels seus portaveus.

La Plataforma ha creat un número de compte que està a disposició de tothom per a fer donacions: ES49 2100 0116 4702 0058 2936.

Primeres accions

Els membres de la plataforma han fet un treball de camp per a localitzar les famílies més afectades pels aiguats i que no tenen assegurança per tal de fer-los arribar productes de la llar de primera necessitat. "Una empresa de mobles es va posar en contacte amb l'ajuntament per a fer donacions i hem fet un treball conjunt. Divendres es var fer una reunió amb la desena de famílies detectades a partir d'esta recerca inicial. En els pròxims dies es farà l'entrega d'aquest pac de mobles bàsics format per llit de matrimoni, sofà, taula amb cadires, mobles per a la televisió, tauletes de nit i menatge de cuina", detalla Rosa Roga, una altra de les portaveus. "També ens hem posat en contacte amb Càritas, que molt ràpidament es va implicar amb la donació de roba d'hivern i mantes de cara a la temporada de fred", afegeix Raga.

Paral•lelament, les entitats esportives del municipi també s'han posat en contacte amb la Plataforma i ja han començat a fer accions solidàries. Així mateix, diferents clubs i ajuntaments han fet donacions de material i equipatges i ja s'han disputat partits benèfics. Està previst que durant la tardor se juguen més competicions solidàries amb equips locals i altres d'àmbit nacional.

La plataforma també organitzarà un gran concert solidari el pròxim 13 de novembre, amb la participació de grups locals i altres de renom internacional. "Tot i que la major part del cartell ja està tancat, no volem avançar res fins que no estiga totalment enllestit", conclou Raga.

Ajudes a diferents sectors

La plataforma també col·labora amb l'Ajuntament per a definir les necessitats del sector empresarial arran de l'aiguat per tal que el consistori puga contactar amb les administracions superiors i canalitzar ajudes. "De moment, la setmana passada ja ens va visitar el conseller d'Empresa, Roger Torrent i va anunciar 500.000 euros en ajuts directes als sectors del comerç i la restauració del terme municipi, anuncia Mario Gianni, membre de la plataforma.

En aquest sentit, des de la plataforma es demana que es facen les obres estructurals necessàries i que arriben les inversions de les administracions superiors per evitar que es torne a repetir un episodi com el viscut l'1 de setembre. "No volem viure una situació com aquesta, perquè pot tardar 5 anys o 50 a tornar a passar, però les actuacions preventives són molt importants i que una situació especial no es pot tractar com una situació general", demana Giani.

L'alcalde, Joan Roig, esmenta el sentiment de "vulnerabilitat" que encara té molta gent. "Ens sentíem protegits i això s'ha diluït, però és important la mobilització ciutadana per tornar a posar en relleu la fermesa i mirar al futur il·lusionats", comenta Roig. En aquest sentit, l'Ajuntament ha anunciat que donarà tot el suport que faça falta a la Plataforma per tal de fer realitat els seus propòsits.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar