Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies La participació en la campanya de pressupostos participatius augmenta per tercer any consecutiu

La participació en la campanya de pressupostos participatius augmenta per tercer any consecutiu

| Participació ciutadana

La campanya de pressupostos participatius del 2018 per a escollir en quines propostes l’Ajuntament inverteix 40.000 euros ha comptat amb 849 vots emesos.  D’aquests, 639 s'han recollit a Alcanar i els 210 restants a les Cases. Així, la participació s’ha tornat a enfilar respecte a les dos edicions anteriors, en què es van comptabilitzar 528 i 790 vots. 

Les actuacions més votades a Alcanar, escollides entre una vintena de propostes veïnals i d’entitats del municipi,  han estat el 'Sistema d'identificació d'ejeccions d'animals’ (137 vots) i la 'Creació de pàrquings públics' (128 vots). A les Cases d’Alcanar s’han imposat la 'Creació d’una zona jove’ (55 vots) i el 'Sistema d'identificació d'ejeccions d'animals’ (42 vots).

“El sistema d'identificació d'ejeccions d'animals és un mètode pioner que consisteix a crear un cens caní a través d’un banc genètic per tal de trobar solucions a la problemàtica de l’abandonament d’excrements de gossos a les vies públiques o privades”, explica Joan Roig, regidor de l’àrea. Aquesta actuació serà un complement de la campanya impulsada pel consistori per a promoure  la responsabilitat ciutadana a l’hora de tenir un poble més net i agradable per a tothom.  

“Les altres dos propostes més votades contribuiran, d’una banda, a augmentar les places de pàrquings a Alcanar, una prioritat per a l’equip de govern, i de l’altra, a crear una zona jove a les Cases que permetrà augmentar l’oferta d’oci juvenil”, afegeix el també tinent d’alcalde. 

La campanya de pressupostos participatius també inclou píndoles participatives a Alcanar Platja. L'equip de govern i les associacions de veïns tenen reunions de treball al llarg de l’any per tal de copsar les necessitats específiques d'aquesta part del municipi i portar-les a terme. Fruit d’aquestes converses, l’Ajuntament porta a terme actuacions a la zona, recentment ha realitzat millores en el mobiliari urbà de les urbanitzacions de Garbí i Serramar.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar