Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies La 'I exposició d'art i flors als balcons" arriba a Les Cases d'Alcanar"

La 'I exposició d'art i flors als balcons" arriba a Les Cases d'Alcanar"

| Cultura

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alcanar presenta la "I Exposició Art i Flors als balcons" que tindrà lloc a les Cases d’Alcanar, a partir del dia 15 de juliol -coincidint amb la festivitat del Carme- i fins al 31 de juliol. Es tracta de la primera mostra d’art al carrer que reunirà obres de diferents artistes vinculats amb el municipi. Les obres estaran penjades als balcons de les cases dels carrers Lepant,  Callau, del Pou i plaça Sant Pere.

L'acte d'inauguració de l'exposició és obert a tothom i tindrà lloc el 15 de juliol a les 19.30 h. a la Plaça Sant Pere de Les Cases, a continuació hi haurà una visita guiada i comentada de les obres pels seus propis autors.

En total han participat 44 artistes  de forma totalment desinteressada, molts han triat la llum, la tranquil·litat i l’ambient acollidor del nostre poble per realitzar les seves obres, altres les han realitzat des de fora del municipi. Són un grup  heterogeni, conformat tant per estudiants d’art, com per professionals, units per la il·lusió de participar en aquesta primera exposició. El cartell anunciador  és obra de l’artista Josep Baqués, d’arrels canareves i internacionalment reconegut.

Així mateix, també s’ha comptat amb la col·laboració dels veïns i veïnes que s’han involucrat amb la mostra, penjant les teles o guarnit les seves finestres i balcons.

L’exposició també vol ser un homenatge a les dones, com explica Núria Prades, comissària de l’exposició:  “durant molts anys, i encara ara en determinades festes, s’han engalanat els nostres carrers amb vànoves que confeccionaven les nostres àvies i besàvies. Les dones després d’un dia de dur treball trobaven temps per desenvolupar la seva creativitat. Potser elles són les precursores de la vena artística de la nostra població.”

Tenint en compte les proporcions de les obres d’art (1,50 x 2,50 m) i la qualitat de les obres exposades, l’exposició tindrà un gran impacte visual i convertirà el municipi en una autèntica galeria d’art al carrer.  En paraules d’Alfons Montserrat, Alcalde d’Alcanar i regidor de Cultura: “Esperem que aquesta I Exposició en done pas a moltes més i que d’ara endavant sigue la manifestació cultural que marca el principi de les festes i l’estiu a les nostres comarques”.

L’organització d’Art i Flors als balcons també ha publicat un catàleg on es podran consultar totes les obres i els seus autors, així mateix, té prevista una nova edició de l’exposició a Alcanar de l'1 al 15 d’octubre, coincidint amb les Festes del Remei.

Prem aquí per veure el cartell