Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies La gestió de les inundacions d'Alcanar té un paper rellevant en el Dia de la Protecció Civil de Catalunya 2022

La gestió de les inundacions d'Alcanar té un paper rellevant en el Dia de la Protecció Civil de Catalunya 2022

| Participació ciutadana

El dissabte, 15 d'octubre, va tenir lloc a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) la celebració del Dia de la Protecció Civil de Catalunya 2022.

Els aiguats del setembre del 2021 van ser un dels casos d'estudi de la jornada per la gestió i coordinació municipal que es va fer durant el temporal i per les tasques d'atenció a la població, neteja i recuperació de les zones inundades.

Meritxell Ulldemolins, regidora de Joventut i Participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Alcanar, va participar en una de les taules rodones que es van celebrar, mentre que Francesc Xavier Martí, responsable de Protecció Civil d'Alcanar, va ser distingit amb una medalla d'argent.

A l'acte hi van assistir unes 400 persones entre personal tècnic i voluntari de la Direcció General de Protecció Civil (DGPC), alcaldes i alcaldesses, així com representants dels ajuntaments catalans i dels serveis d'emergència i de seguretat i d'organitzacions col•laborades en l'àmbit de la protecció civil.

L'objectiu de la jornada va ser fomentar la relació entre els diferents organismes vinculats a la protecció civil i la DGPC creant un espai per compartir experiències i coneixements, i amb la voluntat d'esdevenir un punt de trobada i de reconeixement per totes aquelles persones i organitzacions que treballen per millorar en la gestió d'emergències reduint l'impacte d'aquestes a la societat.

En la primera taula redona de la jornada 'L'Administració local i l'atenció a la ciutadania en emergències', hi va participar Meritxell Ulldemolins, regidora de Participació Ciutadana i Joventut de l'Ajuntament d'Alcanar, juntament amb Laura Poblet, regidora de comunicació de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí i Josep Lluís Pouy, tècnic de protecció civil de l'Ajuntament de Blanes.

Meritxell Ulldemolins va posar en valor "la gran tasca que es va fer des de Protecció Civil davant l'emergència i la gran onada de solidaritat que vam rebre a Alcanar, les Cases i Alcanar Platja a través del punt de coordinació de voluntariat ocasional. Vam ser capaços d'unir el treball conjunt, l'organització, la coordinació i la comunicació".

En el marc d'aquest acte també es van lliurar distincions en matèria de protecció civil. La segona medalla d'argent que es va entregar va ser per a Francesc Xavier Martí, responsable de Protecció Civil i sotsinspector de la Policia Local d'Alcanar.

Pel que fa a les emergències climàtiques, com la que es va viure al municipi, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, en la cloenda de la jornada, va assenyalar que patim la realitat del canvi climàtic de forma severa: "És cada dia més evident la necessitat d'uns serveis públics d'emergències", va manifestar.