Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies La Generalitat ha anunciat un ajut de 497.000 euros a Alcanar per a fer front als desperfectes dels aiguats del 2021

La Generalitat ha anunciat un ajut de 497.000 euros a Alcanar per a fer front als desperfectes dels aiguats del 2021

| Governació

El Govern de la Generalitat  ha donat llum verda al Departament de la Presidència perquè concedeixi una subvenció de 497.379,05 euros a l’Ajuntament d’Alcanar per a la restitució d’infraestructures i equipament afectats pels aiguats de l’1 de setembre del 2021.

Els ajuts han de servir per a reparar els desperfectes provocats per l’episodi excepcional de pluges que va malmetre infraestructures, equipaments, habitatges, xarxa viària, patrimoni i finques particulars al municipi.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar, fa una valoració positiva “tot i que volem ser prudents per l’experiència que tenim de les subvencions pels aiguats del 2018. Farem una valoració definitiva quan sapiguem els termes en què es concedeix l'ajuda i posteriorment arriben els recursos a l’Ajuntament. La inversió que s’ha fet pels aiguats del 2021 s’ha cobert principalment amb recursos propis, per tant, si aquests diners arriben permetran oxigenar aquesta despesa”.

Les aigües torrencials van afectar diverses zones del municipi, com el nucli urbà d’Alcanar, les Cases d’Alcanar, la zona del Marjal i de l’Estanyet, les urbanitzacions d’Alcanar-platja i diversos camins del municipi. Les pluges van ocasionar avingudes d’aigua que per la seva intensitat i volum van provocar erosions, arrossegament de materials i elements i la destrossa d’infraestructures i equipaments, així com modificacions dels barrancs i desperfectes en carreteres i camins del municipi del Montsià.