Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies La Colla Gegantera i Dolçainera d’Alcanar cerca geganters

La Colla Gegantera i Dolçainera d’Alcanar cerca geganters

| Cultura

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, la Colla Dolçainera i Gegantera d’Alcanar va reaparèixer en públic, després de dos anys sense activitat. Tres setmanes més tard, ho va tornar a fer per a donar el tret de sortida a les Festes de Maig. D’aquesta manera és com ha tornat la cercavila de les figures festives més tradicionals i divertides de les festes i, sens dubte, les més esperades pels xiquets i xiquetes. La Colla Dolçainera i Gegantera també acaba d’estrenar la seua nova seu, a la Torre del Carrer Nou, on es reuneix tots els dimecres a la tarda.

No obstant això, l’entitat acaba d’anunciar que no té prou gent per a poder traure tota la família de gegants i capgrossos en desfilada i ha fet pública la necessitat de reforçar la Colla amb la incorporació de nous membres. “Ara mateix només som set o vuit persones, quan l’ideal seria que en fóssem una vintena. Només per a portar la parella de gegants i fer relleus calen dos o tres portadors . A més del Miquel i la Remei, tenim dos “manotes”, quatre capgrossos tradicionals i deu més de menuts. Aquests últims els vam fer els mateixos membres de l’entitat i estan pensats per a que els porten els xiquets”, explica Manel Martí. Per la Setmana Cultural, l’entitat també ha estat present a l’Escola Joan Baptista Serra, per a mostrar a l’alumnat com estan fets els capgrossos. 

“Portar els gegants no és difícil. Només es qüestió d’equilibri i natros estem disposats a ensenyar-los. Tothom hi serà benvingut. Només calen ganes d’encomanar la il·lusió als xiquets i xiquetes”, assegura la Rosa Fibla Forcadell.