Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies La Biblioteca Trinitari Fabregat compleix 25 anys

La Biblioteca Trinitari Fabregat compleix 25 anys

| Cultura

Aquesta setmana es compleixen vint-i-cinc anys de la inauguració de la Biblioteca Trinitari Fabregat. Tot i ocupar un edifici petit, l'any 1995 la biblioteca va ser rebuda amb molta il•lusió per la ciutadania. Pocs mesos després, aquest entusiasme es va materialitzar en més de 800 carnets de soci. Amb un fons de 10000 volums, de seguida va saber donar resposta a les necessitats culturals, educatives i recreatives de la població. Dos anys més tard, el 1997, la biblioteca va entrar a formar part de la Xarxa de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i del Sistema de Lectura pública de Catalunya. La bona acollida per part dels usuaris i usuàries va fer que en pocs anys fos necessària i imprescindible la seua ampliació, de manera que el novembre de 2009 va tenir lloc la inauguració del nou l'edifici de més de 900 metres quadrats. Una nova biblioteca que va suposar una millora important per als usuaris, que actualment alberga un fons de 51.971 volums i que compta amb 7024 socis.
Han estat 25 anys plens de llibres, cultura, activitats i sobretot, de persones. Des dels xiquets més menuts, fins als iaios i iaies. Des dels alumnes més joves que vénen a fer deures, passant pels universitaris que realitzen tasques de recerca i investigació. Des dels usuaris que acudeixen a llegir el diari, revistes, connectar-se a internet, escollir pel•lícules o CD's musicals, buscar feina, aprendre idiomes... fins a les famílies que comencen a familiaritzar els seus fills menuts amb l'imaginari dels contes, a través de les innumerables activitats infantils que s'hi organitzen. Una infinitat d'usuaris d'allò més diversos que són els que han omplert de vida la biblioteca i que li han donat sentit.
Tal com explica Joan Roig, alcalde d'Alcanar, "la biblioteca s'ha convertit en el cor cultural del nostre poble, que batega ben fort per fer-nos arribar el coneixement, l'aprenentatge i la màgia de les paraules". El batle també ha tingut unes paraules d'agraïment al seu equip tècnic: "Arribem al seu quart de segle amb una salut de ferro gràcies a les nostres bibliotecàries. Faig públic aquest agraïment a totes elles i als més de set mil socis que refermen el propòsit d'un Alcanar amant de la cultura".
La casualitat ha volgut que el vint-i-cinquè aniversari de la Biblioteca Trinitari Fabregat coincidisca en l'estat d'alarma a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. Des de la biblioteca municipal es considera que tot aquest temps viscut mereix una celebració especial. És per això que l'emplacen per més endavant, quan la situació del país ens permeta dur-la a terme tal com es mereix.
No obstant això, per tal que aquesta efemèride no ens passe de llarg, la Regidoria de Cultura obsequiarà amb una bossa commemorativa d'aquest aniversari, per cada carnet de soci, per tal de transportar els llibres, tant de préstec com de devolució.