Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L’Ajuntament posa en marxa una nova campanya de pressupostos participatius

L’Ajuntament posa en marxa una nova campanya de pressupostos participatius

| Participació ciutadana

L'Ajuntament d’Alcanar ha endegat, un any més, la campanya institucional de Pressupostos Participatius "Decidim Junts" amb l’objectiu de tenir en compte l’opinió de la ciutadania en la presa de decisions que afecten els pressupostos municipals.

La Regidoria de Participació Ciutadana és l'encarregada de dur a terme la campanya participativa en relació amb els pressupostos municipals. Igual que l'any passat, s'han elaborat dos tipus de butlletes de participació: una amb set propostes per a Alcanar i l'altra amb sis projectes per a les Cases d'Alcanar.

La campanya de pressupostos participatius també inclou píndoles participatives a Alcanar Platja. L'equip de govern i les associacions de veïns tenen reunions de treball al llarg de l'any per tal de copsar les necessitats específiques d'aquesta part del municipi i portar-les a terme.

"Tal com ens hem marcat en el pla de govern, seguim donant eines a la ciutadania per escoltar la seua veu.  Esperem amb il•lusió que els veïns i veïnes tornen a emetre les seues votacions per a dir-nos quines són les propostes que més els agraden", explica Joan Roig, alcalde d'Alcanar i impulsor del programa en l'anterior mandat.

Les votacions es faran fins al 15 de desembre a través de les urnes instal•lades a la recepció de l'Ajuntament i a l'Oficina Municipal de Turisme de les Cases. D'aquesta manera, seran les persones majors de quinze anys i empadronades en els respectius nuclis urbans les qui decidiran quina proposta tirarà avant a Alcanar i quina a les Cases.

Els projectes que s'han inclòs a la campanya de pressupostos participatius del 2019 a Alcanar són: la instal•lació d'un parc caní, una pista de cal•listènia, un punt d'abastament de vehicles elèctrics, un rocòdrom o una pista multiesportiva. A més d'aquestes propostes, també es podrà escollir entre sessions mensuals de cinema familiar o actuacions de millora i nous equipaments al Casal Jove.

D'altra banda, els veïns i veïnes de les Cases podran triar si s’estimen més la instal•lació d'un parc caní, una pista de cal•listènia o una pista de pàdel. Les altres opcions que podrà triar el veïnat casenc són el condicionament i millora de la zona de l'skatepark, sessions mensuals de cinema familiar o l'arranjament del parc infantil de la plaça Mercè Rodoreda.

"Totes aquestes propostes han sorgit dels suggeriments fets a l'app Línia Verda, i també a través de la ràdio municipal, les instàncies presentades per la ciutadania i les propostes de les entitats del municipi", explica Meritxell Ulldemolins, actual regidora de Participació Ciutadana. En finalitzar el procés de votació, tindrà lloc el recompte de vots en un acte públic a la sala de plens de l'Ajuntament. El projecte més votat en cada nucli urbà s'inclourà en el pressupost municipal del 2020. 

>> Informació sobre els projectes que s'han inclòs dintre de la campanya de pressupostos participatius 2019.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar