Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L’Ajuntament d’Alcanar aprova els Pressupostos municipals per al 2018

L’Ajuntament d’Alcanar aprova els Pressupostos municipals per al 2018

| Economia, El Ple

El Ple de l’Ajuntament va aprovar el passat dimecres 21 de març, en sessió extraordinària, el Projecte de pressupostos per al 2018, que ascendeix a 8.536.139,84 euros. D’aquesta manera, es redueix en un 9,7% respecte a l’exercici anterior, a causa de l’impacte que va tenir en els comptes municipals del 2017 la dotació per a fer front a la sentència del cas Turov.

Els pressupostos es basen en les  línies estratègiques del pla de govern. També  recullen les necessitats que les entitats i associacions del municipi traslladen a l'Ajuntament i les propostes que la ciutadania ha prioritzat a través de la campanya de pressupostos participatius.

“Es tracta d'uns pressupostos basats en el control de la despesa corrent i la cerca de l'eficiència i l'eficàcia en la gestió municipal. A més, reflecteixen el compromís amb l'estabilitat pressupostària, la sostenibilitat financera i el límit de despesa”, explica Jordi Monfort, regidor d’Hisenda. Així mateix, es preveu un nivell d’endeutament del 29,48%, “tot i haver mantingut una activitat inversora molt important en els darrers anys i haver assumit els pagaments derivats de la sentència del cas TUROV”, afegeix Monfort.

“Estem davant uns pressupostos que reflecteixen les principals línies de treball del pla de govern, malgrat que ha calgut  un esforç col·lectiu important per a sobreposar-nos a la problemàtica causada pel cas TUROV”, declara Alfons Montserrat, alcalde d’Alcanar.

La proposta de pressupostos es va aprovar amb els 7 vots favorables de l’equip de govern, d’ERC-AM, i els 2 del PSC, i les 3 abstencions del  PDeCAT, el PP i la CUP. “Agraïm la confiança i la bona disposició del partit socialista per a treballar conjuntament en temes d’interès per al municipi”, conclou Monfort.

Despeses

En l’apartat  de despeses, la partida més gran és la destinada a personal  (3.592.265,73 euros),  amb  un increment de prop d’un 6,7% respecte a l’exercici anterior, atesa la intenció de l’equip de govern de continuar cobrint els llocs de treball que havien quedat vacants durant els darrers anys.

També destaca l’augment del 45% en el capítol d’inversions reals, que ascendeix a més de 955.428,91 euros. Així mateix, s’han reduït gairebé en un 19% la càrrega financera i en més d’un 10% els passius financers gràcies a la liquidació de préstecs durant el 2017.

Inversions

D’entre les inversions previstes,  sobresurten les partides destinades a la construcció del nou Auditori Municipal,  al projecte de reparcel·lació de l’àmbit dels carrers Jaume I, 11 de Setembre i Enric Granados, que permetrà continuar avançat en el projecte d’urbanització de la zona d’equipaments educatius; i a la construcció de la nova bàscula municipal.

També es realitzaran inversions d’un import menor, com ara la creació i millora de diversos parcs infantils, la renovació de l’enllumenat municipal amb tecnologia LED, l’adequació de la pavimentació de carrers, l’eliminació de barreres arquitectòniques, millores en l’accessibilitat d’edificis i equipaments municipals o la renovació de la xarxa informàtica de l’Ajuntament.