Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L’Ajuntament asfalta els últims camins arran de la concessió de les subvencions pels aiguats del 2018

L’Ajuntament asfalta els últims camins arran de la concessió de les subvencions pels aiguats del 2018

| Urbanisme

Durant el mes de juny es van fer les obres d'arranjament dels últims camins del municipi que s’havien d’arreglar arran de les subvencions pels aiguats del 2018 concedides per l’Estat espanyol. El projecte de pavimentació va consistir en l'asfaltatge de tota la longitud i amplada dels camins.

En concret, es tracta del camí Hernan Cortes de les Cases (tram entre el camí de Virol i l'N340), el camí del Tancat de Codorniu de Sòl de Riu, el camí de la zona Trimar de les Cases, el camí Aiguassera (Alcanar Platja), el camí de la Mestra (Alcanar Platja, tram per sobre de l'N340) i el camí de Carles III (Alcanar Platja, tram entre l'antiga N340 i l'N340).

La Junta de Govern Local del 15 de desembre de 2021 va adjudicar aquestes obres a l’empresa ROMA INFRAESTRUCTURES I SERVEIS SAU per un import de 160.738,16 euros (IVA exclòs).

En total s’han arranjat 15 camins

Arran de les subvencions pels aiguats del 2018 l’Ajuntament ha pogut posar a punt 15 camins rurals. Els primers a asfaltar-se van ser quatre d'Alcanar Platja, que uneixen l'antiga carretera nacional i la nova nacional: el camí de la Mestra, de Codonyol, del Mas del Cec i del Llop.  Posteriorment, també s’han asfaltat el camí de Càlig i el dels Barranquets II, al camí de Montecarlo d’Alcanar Platja, i també el camí de les pistes de les Cases (del carrer Trafalgar a Roca Tallada).

Les actuacions han estat finançades en un 50% per l’Estat espanyol i en un altre 50% per fons municipals. "Per tal de poder aprofitar al màxim les subvencions del 2018, totes les actuacions han tingut aquest 50% de fons municipals, menys la primera de totes, als quatre camins d’Alcanar Platja, en què el finançament ha sigut compartit entre l’Estat espanyol i la Generalitat de Catalunya", afegeix Joan Roig, alcalde d'Alcanar.

Segona fase d'adequació de camins

Les obres per a reparar camins arran dels aiguats del 2018 es van començar a licitar l'agost del 2021 perquè la bestreta dels diners de la subvenció va ser efectiva el juliol del 2021 i algunes actuacions es van veure alterades després dels aiguats de l'any passat.

Ivette Fibla, regidora d'Urbanisme i Ordenació del Patrimoni, explica que "el 2018 es van dividir les sol•licituds en vuit sectors; uns quants d'aquests ja estaven en licitació quan van arribar els aiguats de l'1 de setembre de 2021". Després de les pluges torrencials del mes de setembre, es van mantenir les actuacions dels 15 camins on no hi ha haver canvis substancials respecte al seu estat després dels aiguats del 2018 i on, per tant, continuaven essent vàlids els projectes inicials de reparació del paviment.

"Hi ha un parell de sectors que s'han hagut d'aturar, ja que són zones, com la dels Castellans o Sant Jaume, on hi ha hagut molts danys i, per tant, aquells projectes de reparació dels danys del 2018 ara ja no són vàlids. Ja hem parlat amb la Generalitat per a replantejar aquests projectes i està previst poder portar-los a terme l’any vinent", afegeix Fibla.