Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Finalitzen les obres d’ampliació i millora de l’antic escorxador d’Alcanar

Finalitzen les obres d’ampliació i millora de l’antic escorxador d’Alcanar

| Cultura, Urbanisme

L’Ajuntament d’Alcanar ha finalitzat les obres d’ampliació, reforma i millora de l’edifici de l’antic escorxador, que alberga la seu de l’Agrupació Municipal Canareva (AMC). El projecte es va adjudicar el mes d’abril d’enguany a la mercantil Moiras Serviobra, SL, per un import de 95.232,51 euros (IVA inclòs).

L’obra ha rebut una subvenció de 30.000 euros de la Diputació de Tarragona "per a la millora i ampliació de l'antic escorxador municipal", amb un import del 31,50 % del cost total. La resta ha estat finançada per l’Ajuntament d’Alcanar.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar, destaca que “aquesta actuació, juntament amb les obres de reforma de l’EMMA i de creació del conservatori, la construcció del nou auditori i l’impuls del grau de Discjòquei i So, són els passos per a assolir aquest model de poble que defensemen el nostre pla de govern, basat en la cultura i la música com a motors de desenvolupament social i econòmic”.

El projecte s’ha basat en el cobriment d’una part del pati posterior, on s’ha construït una nova sala d’assaig diàfana i de grans dimensions, amb 10 m de profunditat per 12.50 m de llargària, sense pilars centrals ni cap altre element al mig. La coberta de la nova sala s’ha dividit en dos parts: la part plana, de 2,70 m de llargària i 2,60 m d’alçària, i la part inclinada, aixecada respecte a la primera per a permetre l’entrada de llum i ventilació natural. El projecte també ha inclòs obres més menudes de reforma de l’anterior sala d’assaig, que s’ha dividit en dos: una cambra tancada destinada a aula d’estudi i assaig, i una sala oberta per a permetre el pas a les dos aules existents, de les quals una acollirà el despatx de direcció i l’altra l’arxiu, que connecta amb lanova sala d’assaig.

Ivette Fibla, regidora d’Urbanisme, explica que “s’ha procurat un disseny senzill i agradable, que estiga d’acord amb l’entorn i amb les necessitats actuals, garantint al màxim l’entrada de llum i la ventilació natural”. Per a poder adaptar l’edifici als criteris actuals en matèria d’accessibilitat i protecció contra incendis, també s’han dut a terme obres de millora de les rampes d’accés.

“Per a l’AMC ha representat una millora molt important, ja que en l’anterior sala d’assaig es feia complicat poder assajar per un tema de capacitat. Amb la reforma, hem guanyat també una nova aula per al llenguatge musical, on podran fer classe els més menuts. Estem molt contents”, afegeix la seua presidenta, Fani Pla.

Amb el suport de:

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar