Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Finalitza el termini per a presentar les factures exigides pel GAIP

Finalitza el termini per a presentar les factures exigides pel GAIP

| Economia

Esquerra d’Alcanar, el partit que governa al consistori, ha estat l’únic que ha presentat i fiscalitzat les factures corresponents al període 2011-2015, seguint el mandat de la resolució 210/2017 de la Comissió de Garantia del Dret a la Informació Pública (GAIP). Un informe recent d’Intervenció municipal de l'Ajuntament conclou que la documentació econòmica aportada justifica la destinació de les aportacions.

En l’acte d’entrega de la documentació, diversos representants d’ERC-AM van lliurar al grup municipal de la CUP, promotor del requeriment, una relació de despeses anuals i un detall d’aquestes per any acompanyades per les factures originals. El secretari i interventor municipals van determinar que aquestes són correctes i superiors a les assignacions rebudes.

Tal com exigeix la resolució del GAIP, el consistori ja ha informat als grups municipals que han format part del consistori durant el període 2011-2015 (CiU, PSC-PM, PP, Iniciativa Canareva i CUP) que facin efectiu el reintegrament de les subvencions atorgades durant aquell període, ja que no han presentat les factures o justificants de les despeses ni tampoc han fet la devolució dels imports abonats en el seu dia.

Alfons Montserrat, alcalde d’Alcanar, es mostra “molt decebut per la manera de fer política de l’oposició, ja que fa bandera verbal de la transparència però no la trasllada a l’àmbit dels fets. La CUP, que va promoure aquesta fiscalització, i de la qual esperàvem que fos una força regeneradora, ha acabat fent el mateix que la resta de partits”.