Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Festival eufònic a Alcanar

Festival eufònic a Alcanar

| Cultura

Eufònic és un festival d’actuacions i performances audiovisuals, accions sonores i concerts que té el seu epicente a Sant Carles de la Ràpita però que també es desenvolupa a Alcanar, Ulldecona, Amposta, Miravet i Tortosa.  Alcanar acollirà una exposició de l'artista japones Kyoka i una performance de l'artista canareu Vicent Matamoros.

Kyoka: “Wave & Tide, And”
Cisterna (Alcanar) | Dissabte 27 d’agost | 20:00h (Es podrà visitar fins l’11 de setembre)
L’artista japonesa de Rasten Noton fa vibrar la Cisterna d’Alcanar amb una traslació visual del so, on es creen patrons visuals a través de la interacció del so i l’espai, un caos ordenat des d’una perspectiva minimalista, amb una abstracció propera al dub profund. Kyoka és una artista polifacètica, nascuda al japó i resident a Berlín, des d’on va cridar l’atenció d’Alva Noto, que la va fitxar per al seu segell Raster Noton. El seu enfocament bascula entre el caos i el rigor per fer una relectura de la música experimental, el tractament del so i la seva aplicació a les instal·lacions espaials.

Vicent Matamoros: “Búnquer 2.0”
Les Cases d’Alcanar | Dissabte 3 setembre | 10:30h
Un habitual d’Eufònic que, com cada any, aporta una nova visió sobre un indret i una identitat del territori. Búnquer 2.0 és una instal·lació / acció on s’interconnectaran sonorament un búnquer (soterrat, com ha de ser) de Les Cases amb les bateries de canons i búnquers de costa, que parla de les hores d’espera i d’aguaita del moment tràgic de la Guerra Civil espanyola, recomunicant espais que fa 80 anys que no es parlen.