Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Festes Quinquennals 2019: gràcies a tothom!

Festes Quinquennals 2019: gràcies a tothom!

| Quinquennals

Del 2 al 14 d'octubre Alcanar va celebrar les seues Festes Quinquennals en honor de la Mare de Déu del Remei. Durant nou dies el municipi es va convertir en una impressionant mostra a l'aire lliure d'art efímer fet amb precisió mil•limetrada durant mesos pels veïns i veïnes. 

Passejant pels carrers durant les festes es podia sentir la veu de les dones més grans i amb més experiència quinquennalera explicant satisfetes que enguany les decoracions dels carrers han estat especialment boniques i treballades i que s'ha notat una afluència molt important de visitants de fora del municipi. "La campanya de promoció de les Quinquennals estava enfocada a destacar el vessant etnològic de les festes, el treball que implica la preparació dels ornaments i el resultat final, per tal de motivar la visita de persones curioses. Pensem que el retorn ha estat molt satisfactori", detalla Jordi Monfort, regidor de Turisme.

A banda, però, l'Ajuntament ha preparat una programació variada que ha inclòs actes litúrgics, concerts per a totes les edats, espectacles, teatre, exposicions, gegants, correbars, competicions esportives, concursos, propostes juvenils, gastronomia i promoció del patrimoni. "El més important a l'hora de dissenyar el programa ha estat comptar amb la col•laboració d'entitats i particulars per tal d'aconseguir que fora el més ampli i inclusiu possible", aclareix Mercè Fischer, regidora de Festes.

Les Festes Quinquennals han comptat amb un pla especial per a la brossa, un reforç de la seguretat policial i una ampliació de les places públiques d'aparcament. També s'han instal•lat una carpa de punt lila durant les principals nits de lleure per a lluitar contra la violència de gènere i un punt d'informació itinerant de les Quinquennals. 

D'altra banda, gràcies a la col•laboració entre la Regidoria d'Educació i l'Institut Sòl de Riu, l'alumnat del projecte “Aprenem junts” s'ha organitzat en grups per a donar suport en la logística del dia a dia d'aquestes festes i per a oferir informació pràctica als visitants. Per a Joan Roig, alcalde d'Alcanar, "els i les joves són la clau de la consolidació de les Quinquennals i enguany han demostrat que podem comptar amb ells per a seguir caminant. Enhorabona i moltíssimes gràcies pel vostre compromís".

I un any més, la solidaritat, la germanor i el treball comunitari han estat la nota dominant de les Festes Quinquennals. A partir de les sis de la matinada, els sectors s'han omplit de desenes de persones, veïnes, familiars o amigues, que treballaven motivades per la seua passió per les festes i amb l'únic al•licient de l'esmorzar comunitari de mig matí. "Des d'aquí també volem fer un sincer agraïment a tots els dissenyadors de flors i catifes, a les persones que han treballat durant mesos per a preparar els ornaments, així com als treballadors públics i al jovent i professorat de l'institut per fer possible que les festes hagen estat tot un èxit", afegeix Roig, que també és el regidor de Cultura.

Tot i que durant la novena la pluja només va fer acte de presència a les nits, les Quinquennals no van posar el punt final fins al 19 d'octubre, data en què es va poder celebrar la desfilada de carrosses i el piromusical, cancel•lats en el dia inicialment previst a causa de les previsions de l’oratge. "Ara a fer balanç i a començar a treballar per a preparar les Quinquennals 2024", conclou el batle amb un somriure franc.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar