Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Exposicions visitables a les Quinquennals d'Alcanar

Exposicions visitables a les Quinquennals d'Alcanar

| Cultura, Quinquennals

Del 2 al 14 d'octubre Alcanar celebra les seues Festes Quinquennals en honor a la Mare de Déu del Remei. El municipi es converteix en una impressionant mostra a l'aire lliure d'art efímer fet durant els últims mesos pels veïns i veïnes. A banda però, des de l'Ajuntament, i en col·laboració amb particulars i entitats diverses, s'han  organitzat diferents exposicions que es poden visitar també durant les festes perquè les Quinquennals d'Alcanar també són cultura.

>> "Descobrint la cultura ibera": una exposició basada en els treballs realitzats en tallers sobre cultura ibèrica per l'alumnat de 3r curs de primària de l'Escola Joan Baptista Serra d'Alcanar, el curs 2018-2019. Els 72 alumnes es van dividir en cinc grups per a treballar les temàtiques de jocs, ceràmica, vestimenta, ornamentació i monedes, i escriptura per tal d'aprofundir en els seus coneixements sobre la cultura ibera. A partir de la figura d'una protagonista, un personatge iber, es van desenvolupar els treballs: en les diferents sessions primer es feia una lectura teòrica i seguidament els alumnes realitzaven una part pràctica que es va convertir en la base d'aquesta exposició. Una exposició molt recomanable i pedagògica i que parteix de la formació en cultura ibera que l'Ajuntament d'Alcanar va realitzar per a educadors i monitors de lleure l'any anterior.
Dates: Del 27 de setembre al 14 d’octubre de 2019
Lloc: Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers. Casa O’Connor (Alcanar)

>> "La casa ibèrica: habitatge i llar": l’exposició presenta quins eren els trets definitoris de l’arquitectura domèstica i com canvien durant la protohistòria, en especial al període ibèric. A partir d’un esquema general de l’arquitectura domèstica en època ibèrica, atén a aspectes concrets d’aquesta arquitectura com són les cobertes, les parets i paviments, les estructures de suport, l’agençament intern de les cases, o la recollida d’aigües. També mostra aquelles activitats que es realitzaven al voltant de la llar i quines pràctiques religioses s’esdevenien per protegir aquest espai vital.
Dates: Del 27 de setembre al 14 d’octubre de 2019
Lloc: Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers. Casa O’Connor (Alcanar)

>> "Homenatge de les mares del món" de l'artista alemanya Ursula Jüngst, establerta a Alcanar. El treball del  seu pinzell assumeix el paper d'un bloc de construcció. És el seu mòdul, que es pot combinar en forma i funció. Els crítics d'art posen l'accent en aquesta contribució innovadora i, en conseqüència, parlen de "les pinzellades  de Jüngst com una fórmula universal".
Dates: Del 2 al 14 d’octubre de 2019
Lloc: Cisterna del Vall (Alcanar)

>> Exposició de pintura de l'artista Joaquin Mormeneo: un recorregut per la seua obra pictòrica basada en paisatges i elements de la natura.
Dates: Del 2 al 14 d’octubre de 2019
Lloc: Cisterna del Vall (Alcanar)

>> Exposició de Marlene Osuna i Llagostera Pitxóen aquesta exposició on les dones del món són el fil conductor, Osuna reuneix una dotzena de retrats fets amb aquarel·la. D’altra banda, Llagostera en aquesta ocasió presentar una desena d’obres inèdites, de gran format, al voltant dels rostres i les mirades de gran profunditat.
Dates: Del 27 de setembre al 31 d’octubre de 2019
Lloc: Biblioteca Trinitari Fabregat (Alcanar)

>> Exposició dels treballs de ceràmica i pintura: treballs realitzats per l'alumnat de l'Escola Municipal d'Arts Plàstiques (secció Ceràmica i Pintura) d'Alcanar.
Dates: De l'11 al 14 d’octubre de 2019
Lloc: Escola d'Arts (Alcanar)