Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Es retira la runa dels solars derivada de l’emergència provocada pels aiguats del setembre del 2021

Es retira la runa dels solars derivada de l’emergència provocada pels aiguats del setembre del 2021

| Medi Ambient, Governació

Les tasques de neteja del solar on s'ubica la plaça de bous avancen a bon ritme. La plaça de bous és un dels tres abocadors que es van habilitar puntualment per a dipositar les runes generades a conseqüència dels aiguats de l'1 de setembre de 2021. També es van habilitar els terrenys annexos a la pista esportiva de les Cases d'Alcanar i una parcel·la davant del càmping Alfacs d'Alcanar Platja.

Ara les màquines i els operaris seleccionen els residus per traslladar-los a l'abocador del Mas de Barberans i reduir també el cost del tractament posterior. Tot i això, la classificació, la neteja, el transport i el tractament dels residus ascendirà a un cost total aproximat de 140.000 euros que assumirà l'Ajuntament d'Alcanar.

Joan Roig, alcalde d'Alcanar, explica que l'acció s'ha "fet conjuntament amb l'Agència Catalana de Residus, el COPATE i el Consell Comarcal del Montsià. D'aquesta forma hem pogut ser molt més àgils a l'hora de fer aquesta tasca de transport i de tractament d'una quantitat enorme de residus i sense precedents a les nostres terres. Per tant, ha sigut complicat de gestionar d'una manera respectuosa amb l'entorn".

Es preveu que aquesta setmana finalitzen les actuacions a Alcanar i que es puga començar a netejar els solars d'Alcanar-Platja i les Cases. En conseqüència, els solars on s'ubiquen les brosses ja podran recuperar el seu ús: la plaça de bous d'Alcanar per celebrar les festes de maig, l'skatepark de les Cases i el solar que hi ha davant del càmping dels Alfacs.

L'alcalde d'Alcanar vol fer un agraïment al "COPATE i l'Agència Catalana de Residus (ACR)  pel suport, la feina i la diligència a l'hora de gestionar la recollida". La gestió del COPATE ha estat imprescindible per agilitzar els tràmits administratius i logístics i les tasques, ja que amb mitjans propis de l'Ajuntament hauria estat molt complicat fer-ho amb tanta rapidesa. A més, el COPATE facilitarà el pagament fraccionat de la recollida. Per la seua banda, l'ACR ha emès un informe d'emergència que ha permès el COPATE agilitzar els treballs i també està explorant línies d'ajuda per cobrir la despesa de la recollida.

Per la seua banda, Jordi Bort, regidor de Medi Ambient, recorda que "és molt important que tothom deixe d'abocar deixalles en aquests solars. Les persones que tiren residus allí poden ser sancionades, ja que la deixalleria municipal està en funcionament i ofereix un servei de recollida de runa. Per tant, la deixalleria municipal és el lloc on s'hi han d'abocar els residus i tota la brossa que es genera en l'àmbit domèstic."

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar