Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Es presenta a la premsa la "I exposició art i flors als balcons"

Es presenta a la premsa la "I exposició art i flors als balcons"

| Cultura

La "I Exposició Art i Flors als balcons" es podrà visitar a les Cases d’Alcanar, a partir del dia 15 de juliol -coincidint amb la festivitat del Carme- i fins al 31 de juliol, i a Alcanar de l'1 al 15 d’octubre, per les Festes del Remei. “Es tracta de la primera mostra d’art al carrer que reunirà obres de diferents artistes canareus o vinculats amb el municipi”, ha explicat el batlle.

Montserrat ha convidat tothom a l'acte d'inauguració de l'exposició, que tindrà lloc el pròxim divendres, 15 de juliol, a les 19.30 h. a la Plaça Sant Pere de Les Cases, i que anirà seguit d'una visita guiada pels diferents carrers i comentada pels autors de les obres.

En total han participat 56 artistas que han creat 36 teles de forma totalment desinteressada, Núria Prades Comissària de l'exposició, ha explicat que “és molt gratificant descobrir la quantitat d'artistes que viuen i fan la seua obra al municipi i comptar amb la col·laboració dels que viuen en altres indrets”. Són un grup heterogeni, conformat per estudiants d’art i professionals, alguns de renom internacional, com Josep Baqués, autor del cartell de la mostra. Prades ha afegit que “l'Escola d'Arts Plàstiques ha contribuït a fer que es face més visible la participació i contribució a l'art de la gent del poble”. Així mateix, ha agraït la participació als veïns i veïnes que s’han involucrat amb la mostra, penjant les teles o guarnit les seves finestres i balcons.

Així mateix, s'ha presentat el catàleg on es podran consultar totes les obres i els seus autors, s'entregarà un exemplar a tots els artistes i als veïns i veïnes de Les Cases que han fet possible l'exposició. El document també es podrà consultar al web de l'Ajuntament d'Alcanar a partir de la setmana que ve.

L’exposició també vol ser un homenatge a les dones, “durant molts anys, i encara ara en festes com les Quinquennals, s’han engalanat els nostres carrers amb vànoves que confeccionaven les dones”, ha aclarit Prades, “nosaltres fem un homenatge amb les nostres obres a les primeres dones que van fer això.”

Tenint en compte les proporcions de les obres d’art (1,50 x 2,50 m) i la seva qualitat, l’exposició tindrà un gran impacte visual i convertirà el municipi en una autèntica galeria d’art al carrer, serà, en paraules de Montserrat “una injecció d'autoestima per a tots i totes”.

Per la seva banda, Jordi Monfort ha recalcat que “aquesta exposició és una mostra més de l'enorme patrimoni cultural que tenim i serà, sens dubte, un recurs turístic i un pol d'atracció que hem de consolidar.”