Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies En marxa l'Assemblea de Joves d’Alcanar

En marxa l'Assemblea de Joves d’Alcanar

| Joventut

Per primera vegada, els joves del municipi tenen l'oportunitat de decidir, mitjançant les butlletes de participació, en què invertir 3.000 euros del pressupost municipal de Joventut. La proposta guanyadora es debatrà i s'aprovarà posteriorment en l'Assemblea de Joves.

Aquesta iniciativa parteix de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Alcanar que, seguint el model de Pressupostos Participatius "Decidim junts, millorem Alcanar", converteix els joves en protagonistes i els permet proposar, avaluar i escollir quina proposta, elaborada per ells mateixos, s'acabarà incorporant en l'agenda de projectes més immediats del govern municipal. Es tracta d'un exercici de democràcia directa en el qual l'Ajuntament hi ha destinat 3.000 euros.

Així, durant el mes de juny, els joves poden emplenar la seva butlleta i dipositar-la a les urnes habilitades (Institut Sòl de Riu, ajuntament d'Alcanar, Biblioteca Trinitari Fabregat i Biblioteca filial de les Cases). Les propostes es poden presentar tant de forma individual com col·lectiva i han d'estar enfocades en els àmbits de salut, oci, educació, art i cultura, treball, mobilitat i esports, entre d’altres. El termini de presentació finalitza el pròxim dia 30 de juny.

L'elecció de la proposta guanyadora es realitzarà mitjançant la convocatòria de l'Assemblea Jove. En aquest acte públic els joves presentaran les seves propostes, es debatran i, finalment, es votaran per tal de decidir quina es tirarà endavant. El regidor de Joventut, Joan Roig, ha explicat que "a partir de l'elecció directa en assemblea formarem un grup de treball per tal d'organitzar i dissenyar la proposta més votada. En aquest sentit, caldrà la implicació de la persona o grup que l'hagi proposat per tal de fer-la realitat de manera conjunta". Roig anima els joves a la participació mitjançant la creació i presentació de propostes a través d'aquesta iniciativa que va més enllà de la democràcia representativa clàssica.