Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies En marxa els tractaments preventius contra el mosquit tigre

En marxa els tractaments preventius contra el mosquit tigre

| Medi Ambient

Som a les portes de l'estiu i és el moment de l'aparició dels primers mosquits. Per aquest motiu, aquesta setmana l'Ajuntament d'Alcanar ha començat a aplicar a tot el terme municipal d'Alcanar els tractaments preventius contra el mosquit tigre. Uns tractaments que es repetiran als diferents nuclis urbans al llarg de les setmanes vinents.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Bort, ha explicat que el tractament consisteix en "la col•locació d'unes pastilles amb productes específics de larvicida en els embornals, col•lectors i altres llocs de la via pública on se sol acumular aigua per eliminar les larves de mosquit tigre i així evitar l'aparició dels mosquits adults durant l'estiu".

El regidor també ha indicat que "l'altra part de la feina l'ha de fer la ciutadania", per això ha demanat que "no s'acumule aigua en espais exteriors, que es vigilen els recipients, se'ls buide bé posant-los cap per avall i es facen revisions cada 5 o 7 dies". El mosquit tigre aprofita qualsevol espai amb aigua per reproduir-se, encara que n'hi haja molt poca. Per tant, "cal seguir les recomanacions amb precisió," conclou el regidor.

Aquest tractament es tornarà a repetir a Alcanar, Les Cases i Alcanar- Platja, com a mínim, en dos ocasions més durant l'època estival, i fins que baixen les temperatures.

La campanya integral de control del mosquit tigre de l'Ajuntament d'Alcanar compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, la qual ha concedit una subvenció de  1.007,27 euros per a la reducció de mosquits, mosca i vespa asiàtica. A més, també inclou altres accions per a promoure la sensibilització a través dels mitjans de comunicació municipals.

El mosquit tigre

El mosquit tigre és una espècie exòtica invasora que produeix picades molestes i que podria transmetre malalties si es donen determinades condicions. Viu en àrees urbanes, vola baix i pica de dia. Són característics el seu color negre amb franges blanques, i una ratlla blanca a la part superior que li recorre el cap i el tòrax.

La manera més eficient de controlar el mosquit tigre és evitar que es reproduïsca, i això s'aconsegueix eliminant els seus llocs de cria. El mosquit tigre pon els ous en recipients petits amb aigua acumulada. En espais públics, els embornals són uns dels punts de cria més productius. Ara bé, la majoria de focus de cria estan en propietats privades.

Les arbovirosis, malalties transmeses per vectors (artròpodes), han passat a formar part de les prioritats de salut pública en pocs anys. La presència del mosquit tigre a tota la zona mediterrània fa que es donen les condicions necessàries per a l'aparició de casos autòctons.

 

 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar