Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Els xiquets d'Alcanar celebren la setmana de la mobilitat sostenible amb la lectura d'un manifest

Els xiquets d'Alcanar celebren la setmana de la mobilitat sostenible amb la lectura d'un manifest

| Ensenyament

Els xiquets d'Alcanar celebren la setmana de la mobilitat sostenible amb la lectura d'un manifest

Aquest matí tot l’alumnat de l’Escola Joan Baptista Serra d’Alcanar i de la llar d’infants La Vila dels Xiquets ha sortit a l’Avinguda Constitució per llegir un manifest i reivindicar un món més sostenible, en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

La Setmana de la Mobilitat Segura i Sostenible omple Catalunya del 16 al 22 de setembre, coincidint amb la Setmana europea, d’un conjunt d’activitats per sensibilitzar la ciutadania de la importància de moure’s de manera saludable i respectuosa amb el medi ambient, sota el lema “Mobilitat intel·ligent. Economia potent.”

Les activitats que es realitzen durant la setmana estan repartides per tot el territori. A  Tarragona i Terres de l’Ebre hi ha 47 adhesions: 35 ajuntaments, 3 consells comarcals i 9 empreses / operadors. Alcanar ha estat un dels municipis que s’hi ha adherit, l’Ajuntament d’Alcanar, conjuntament amb l’Escola Joan Baptista Serra i l’AMPA d’aquesta, han organitzat una acció.

Aquest matí tot l’alumnat de l’Escola Joan Baptista Serra d’Alcanar i de la llar d’infants La Vila dels Xiquets ha sortit al carrer per reivindicar aquest dia. Tres alumnes de 6è han estat els encarregats de llegir un manifest, escrit pels alumnes de l’escola, que proposa diferents alternatives per tenir un món més sostenible. Al llarg del curs escolar, que acaba d’iniciar-se, s’organitzaran més activitats amb l’alumnat del municipi en el marc de la campanya de Mobilitat Sostenible i Segura.

Carme Navarro, regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Alcanar, considera que “les accions d’aquest tipus, que compten amb la participació de l’escola, les famílies i l’Ajuntament, són un reforç important  per treballs valors positius amb els xiquets i xiquetes”.

Joan Matamoros, director de l'escola Joan Baptista Serra d'Alcanar, opina que "ha estat una activitat puntual en què han participat tots els xiquets i xiquetes de l'escola i que pretén tenir una continuïtat en el treball curricular d'aula, per tal que aquesta conscienciació no siga només d'un dia. Des de l'escola el valorem positivament també pel fet de poder constatar la vivència del carrer de l'escola sense cotxes".

Per consultar totes les activitats, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura compta amb un nou web més visual i adaptable a qualsevol dispositiu La plataforma ofereix tota la informació de la Setmana: adhesions, agenda d’activitats, mapa d’activitats, entre d’altres, i també permet la possibilitat de subscriure’s per rebre les notícies via RSS.

Imatge cedida per l'escola Joan Baptista Serra d'Alcanar.

Més imatges

Els xiquets d'Alcanar celebren la setmana de la mobilitat sostenible amb la lectura d'un manifest
Els xiquets d'Alcanar celebren la setmana de la mobilitat sostenible amb la lectura d'un manifest

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar