Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Els cotxes d’Alcanar amb més de 25 anys d’antiguitat no hauran de pagar l’impost de vehicles

Els cotxes d’Alcanar amb més de 25 anys d’antiguitat no hauran de pagar l’impost de vehicles

| El Ple, Economia

A partir de l’any 2018, els cotxes de més de 25 anys d’antiguitat podran beneficiar-se d’una bonificació del 100% en la taxa de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM). Així ho ha decidit el Ple de l'Ajuntament d'Alcanar, celebrat en sessió ordinària el passat dijous 25 de maig, que ha aprovat per unanimitat la proposta presentada per la Regidoria d’Hisenda.

En la darrera modificació de l’ordenança fiscal número 2, reguladora d’aquest impost, el passat mes de setembre, l’Ajuntament ja havia introduït un conjunt de bonificacions per posar en valor les conductes responsables i respectuoses amb el medi ambient, premiant, en diferent mesura, aquells vehicles menys contaminats. Igualment, havia impulsat una altra bonificació del 100% als vehicles històrics. 

Ara el consistori també ha decidit incloure aquesta bonificació en resposta a les demandes de diversos col·lectius i ciutadans, així com a les peticions de diversos contribuents.   El regidor d’Hisenda, Jordi Monfort, ha explicat que “veiem lògica i oportuna aquesta demanda. Tanmateix, atesa la realitat del municipi,  on existeix un nombre important de vehicles d’aquestes característiques, hem decidit incloure a l’article 5, de bonificacions, d’aquesta ordenança fiscal número 2, un nou apartat que reculli aquesta bonificació”.

Aquesta bonificació s’aplicarà al 100% en la quota de l’IVTM dels cotxes amb més de 25 anys d’antiguitat que així ho acrediten i s’haurà de sol·licitar abans del 31 de desembre de l’any en curs, sense que tingui efectes en els exercicis anteriors al de la seva sol·licitud.