Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies El sector citrícola canareu consolida la seua participació en la fira Fruit Attraction de Madrid

El sector citrícola canareu consolida la seua participació en la fira Fruit Attraction de Madrid

| Economia

Un any més, el sector de cítrics canareu ha participat a Fruit Attraction, la fira hortofructícola més important d'Espanya i la segona d'Europa, que s'ha celebrat a Madrid del 22 al 24 d'octubre i que enguany celebra l'onzena edició.

Alcanar ha tornat a tenir-ne una presència molt destacada amb vuit de la quarantena d'empreses catalanes participants. Aquestes empreses, especialitzades en producció i exportació de cítrics i planter, són la Cooperativa Exportadora d'Agris, Vivers Alcanar, Vivers Sancho Hnos., Vivers Alcaplant, SANDO - Alcanar Verd, Daniel Fontet, Royo Fruits i La Canareva.

Fruit Attraction és el punt de trobada comercial de tot el món per a la comunitat hortofructícola professional que en aquest any 2019 ha reunit 1.800 empreses expositores directes i 90.000 professionals de 130 països sota les premisses de comercialització, innovació, qualitat i coneixement.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, a través de l'empresa Promotora d'Exportacions Agroalimentàries (Prodeca), organitza la participació de les empreses catalanes del sector de la fruita en aquesta fira. En l'espai de Catalunya s'hi donen cita empreses de fruita de les quatre demarcacions catalanes que representen perfils d'empreses productores, comercialitzadores, importadores i exportadores.

Seguint la línia habitual dels darrers anys, les empreses canareves, a través dels seus estands, volen millorar el posicionament en els mercats exteriors, establir nous contactes comercials i difondre el sector dels cítrics entre els operadors visitants. Fonts de Prodeca han indicat que en aquesta edició "moltes empreses exteriors importadores han tingut interès per la fruita del sector citrícola i especialment per l'ecològica.

Vivers Alcanar fa sis anys que pren part en la fira i comparteix un estand més gran amb la Cooperativa Exportadora d'Agris. David Millán, cap de producció, considera que "la majoria dels expositors i visitants repeteixen cada any; per això Fruit Attraction és un dels principals esdeveniments per mantenir el contacte amb clients, fidelitzar relacions comercials i obrir nous contactes. És important estar-hi present".

Previsiblement, el volum de cítric que es produirà aquesta temporada a Alcanar serà inferior al d'altres anys.  En aquest sentit, Daniel Fontet explica que "és el segon any que participem per a reunir-nos amb tots els clients que tenim. A hores d'ara la cartera de clients per enguany ja està tancada, però igualment ens va molt bé ampliar la xarxa de contactes i donar a conèixer la nostra marca".

Per la seua banda, Alfons Royo, gerent de Royo Fruits, considera que "enguany hi ha hagut molts participants i el resultat ha estat molt profitós. Ha estat un bon punt de reunió amb els clients de l'àmbit europeu i també per a tenir reunions internacionals amb importadors d'altres països com els asiàtics".