Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies El Programa de Competitivitat Empresarial aplega més 800 participants en els últims quatre anys

El Programa de Competitivitat Empresarial aplega més 800 participants en els últims quatre anys

| Participació ciutadana, Economia

L’Ajuntament d’Alcanar ha iniciat aquesta setmana les accions formatives incloses en el Programa de Competitivitat Empresarial 2019, un programa que té l’objectiu de millorar la competitivitat tant dels professionals del municipi com de les empreses. Així, l’oferta formativa s’ajusta a les necessitats del teixit productiu i es divideix en quatre grans àmbits: seguretat i salut laboral, habilitats interpersonals i directives, màrqueting i citricultura. En total s’han programat vint-i-quatre cursos, un més que l’any passat quan van participar-hi un  total de 302 alumnes.

La directora dels serveis territorials  de Treball, Afers Socials i Famílies a les Terres de l’Ebre, Rosanna Fatsini; l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig i el regidor d’Empresa, Comerç, Indústria i Ocupació, Jordi Monfort, han presentat aquest matí l’oferta formativa. “Des de l’Ajuntament fem una aposta ferma per la formació de la nostra ciutadania, sense que hagen de desplaçar-se fora del municipi, amb l’objectiu que tinguen més oportunitats laborals en un context que sabem que és complicat”, ha manifestat Roig. També la directora dels serveis territorials de Treball, Afers Socials i Famílies ha destacat durant la presentació la importància de la formació per tal de millorar l’ocupabilitat de les persones, així com l’aposta del govern local en aquesta programació. “L’oferta formativa és innovadora, l’Ajuntament d’Alcanar ha fet una aposta clara per millorar la competitivitat del teixit productiu i l’ocupabilitat de les persones i ho ha fet des de la concertació: el treball conjunt de tots els actors implicats”, ha explicat Fatsini.

Durant els últims quatre anys, els cursos programats per l’Àrea de Desenvolupament Local de l’Ajuntament d’Alcanar han aplegat més de 800 participants i s’ha passat de tres cursos programats el 2015 a més d’una vintena en l’edició d’enguany. “Hem aconseguit la implicació dels diferents equips docents que s’hi ha anat sumant en les diferents edicions i que ens han permès plantejar una oferta formativa de primer nivell. La formació és bàsica per assolir l’excel·lència”, ha assenyalat el regidor d’Empresa, Comerç, Indústria i Ocupació. A més de la implicació per part del professorat, Monfort ha destacat el grau de fidelització dels alumnes. “L’oferta formativa s’ha anat ajustant a les necessitats del municipi i com a conseqüència hem incrementat l’alumnat”, ha dit el regidor.

Els cursos, que s’imparteixen a l’edifici dels Serveis Agraris, són oberts a la ciutadania en general i l’àmplia oferta formativa evita desplaçaments a altres localitats.

D’altra banda, el Servei d’Intermediació Laboral de l’Ajuntament ha atès més de 2.000 usuaris des de la seua creació el 2007, i realitza unes 1.500 atencions anuals. A través d’aquest servei, l’Ajuntament posa en contacte les persones que cerquen feina amb les empreses que necessiten contractar personal. Precisament per agilitzar aquest servei s’ha creat una aplicació que permet gestionar en línia tant les ofertes de treball com els cursos que s’organitzen, a la vegada que es millora la interacció amb els usuaris. També és possible inscriure’s a la borsa de treball en línia.