Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies El ple municipal aprova les tarifes i preus de l'aigua potable

El ple municipal aprova les tarifes i preus de l'aigua potable

| El Ple

L’aprovació provisional de l’ordenança general reguladora de les tarifes i preus per la prestació del servei municipal de subministrament d’aigua potable va ser un dels punts del ple que va aixecar més polseguera. El regidor d’Hisenda, Jordi Monfort, va presentar la proposta que va ser votada per deu vots a favor i tres abstencions (dues de la CUP i una altra de Desperta’t). Monfort va explicar que "la proposta busca reunir fons per al sosteniment o manteniment del servei amb Sorea. Recordem que hi ha un conveni signat des de l’any 1995, que es va prorrogar el 2003 amb aquesta empresa i que encara es deu la meitat del que es va pressupostar". Sobre això, el regidor de Desperta’t, Antonio Castro, va defensar aquell conveni perquè en "aquell moment era necessari".

Monfort va explicar que el conveni "era un problema de nassos", una herència del passat que ara han de gestionar i que al poble li costarà més d’un milió d’euros.

Per la seua banda, des de la CUP, la regidora Erica Bel, va demanar que s’expliqués què suposava l’augment del rebut de l’aigua i va preguntar sobre alguns conceptes del conveni. La regidora va parlar de canvi de model pel que fa a la gestió.

Monfort va acusar les declaracions de Bel de tendencioses i va indicar que és un conveni que tampoc els agrada però que s’ha de gestionar per pagar el deute.

Un altre dels punts del ple va ser la proposta de la regidoria de Joventut del Pla Local de Joventut d’Alcanar (2021-2023) que es va aprovar per unanimitat.

Pel que fa a mocions, es va aprovar la d’ERC de denúncia de l’espionatge polític i per demanar aclarir els fets del ‘Catalangate’ amb 11 vots a favor, una abstenció de Desperta’t i un vot en contra del PSC.

Una altra de les mocions que es van debatre i que finalment no va prosperar va ser la de la CUP per un nou programa de competitivitat empresarial que va rebre 8 vots en contra d’ERC i 5 a favor.

L’últim punt que es va tractar va ser la renúncia del regidor de Junts per Alcanar, les Cases i Alcanar Platja que plega per motius laborals.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar