Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies El ple municipal aprova diferents mocions que hi havia pendents de sessions anteriors

El ple municipal aprova diferents mocions que hi havia pendents de sessions anteriors

| El Ple

Durant el ple municipal d’aquest dimarts es van aprovar diferents mocions que ja es portaven a debat en sessions plenàries anteriors. Algunes de les propostes que es van aprovar per unanimitat són la moció d’ERC per demanar la flexibilització de les regles fiscals amb la finalitat d’augmentar la capacitat pressupostària del món local; dues d’ERC i de la CUP per reclamar i exigir la continuïtat dels punts de guaita per a la prevenció d’incendis forestals; dos mocions del PSC, una per demanar la reducció de tributs municipals a causa de la covid-19 i una altra per a garantir la suficiència de recursos a les famílies més vulnerables a causa de la crisi; i una altra d’ERC de commemoració del 28J, Dia Internacional de l’alliberament o l’orgull LGTBI.

Una altra de les mocions que es va aprovar, amb els vots favorables de tots els grups excepte l’abstenció del PSC ,va ser la derogació de la LRSAL i la llei d’estabilitat pressupostària com a mesura per afrontar la crisi de la covid-19, proposada per la CUP.
També es va aprovar la moció d’ERC de rebuig a la planificació de noves centrals eòliques a la Terra Alta amb l’abstenció de Desperta’t; una moció del PSC per donar suport a les reivindicacions del col•lectiu de caçadors, amb el vot en contar de la CUP; i una altra moció d’ERC de defensa de l’espai públic, amb una abstenció del PSC. A més de la moció d’ERC de rebuig a qualsevol transvasament d’aigua de l’Ebre fora de la seua conca natural que va rebre el vot favorable de tots els membres del plenari excepte l’abstenció del PSC.

Les mocions que no van prosperar van ser una de la CUP per fer front a la nova crisi social i econòmica a Alcanar i dues de Desperta’t. D’una banda la moció que proposava revisar a la baixa el coeficient aplicat en el càlcul de l’import dels rebuts de contribució urbans (IBI) per al 2021 i una altra de reducció dels sous dels regidors i assessors per la crisi ocasionada per la covid-19.

Per últim es va presentar una moció conjunta d’ERC, Junts i PSC per donar suport i ajudar a les ramaderies de bous braus de Catalunya. La CUP hi va votar en contra.

Al torn de paraules hi van sortir qüestions diverses com les actuacions que es realitzen al pavelló municipal per evitar la transmissió de la covid-19 o l’incivisme ciutadà en l’ús dels nous contenidors d’escombraries. Un altre dels temes que es van tractar va ser la identificació dels responsables de les deposicions de gossos a través de l’ADN de la femta. Mentre que el tema amb que es va tancar el debat va ser sobre els ajuts pels aiguats de 2018 i els diferents tràmits que s’estan duent a terme amb l’administració.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar