Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies El ple de l'Ajuntament aprova per unanimitat el Pla Local de Joventut d'Alcanar 2021-23

El ple de l'Ajuntament aprova per unanimitat el Pla Local de Joventut d'Alcanar 2021-23

| Joventut, El Ple

El ple municipal del 24 de setembre va aprovar amb el vot favorable de tots els grups municipals el Pla Local de Joventut d'Alcanar 2021-2023, un instrument promogut i impulsat per l'Ajuntament, a través de la Regidoria de Joventut, en el qual s'estableix el pla d'acció en matèria de polítiques de joventut per als pròxims anys.


"El pla referma la necessitat de treballar en polítiques de joventut integrals, que incidesquen de manera transversal en la vida de les persones joves, donant continuïtat a aquelles accions i polítiques portades a terme en els darrers anys i promovent la generació de noves actuacions", explica Joan Roig, alcalde d'Alcanar.


Prèviament a la redacció del pla, des de la Regidoria de Joventut ha elaborat una nova anàlisi del col·lectiu de joves del municipi i de la valoració que ells mateixos fan de les polítiques actuals i de les seues necessitats. "D'aquesta manera, hem desenvolupat un pla que recull les propostes i necessitats expressades pels joves, responent a la realitat del municipi i optimitzant la diversitat de recursos i infraestructures disponibles en aquest àmbit dins del poble", indica la regidora de l'àrea, Meritxell Ulldemolins.


El Pla s'estructura en dues parts diferenciades; en la primera hi trobem el seu marc conceptual i normatiu, fonamentat en el Pla Nacional de Joventut de Catalunya (PNJCat), l'instrument marc de referència que determina i defineix com dur a terme l'aplicació i coordinació de les polítiques de joventut arreu de Catalunya. En la segona part s'hi troba les accions concretes que es volen desenvolupar.


"La joventut és l'etapa en què es comença a formar la persona adulta, per això és important que treballem per a que el jovent del municipi tinga l'oportunitat de continuar la seua formació i compte amb assessorament personalitzat en el procés d'inserció laboral", comenta la regidora, la qual afegeix que "també hem d'assegurar l'oci responsable al municipi i l'organització d'actes i activitats del seu interès i amb la seva participació".


Un dels punts destacats del pla és la dinamització del Casal Jove, que obrirà les portes pròximament, i que és el punt de contacte per a facilitar la comunicació i la interacció del jovent del municipi amb l'Ajuntament. A més, s'hi  reubicarà el Punt d'Informació Juvenil, el qual, actualment, el trobem a la Biblioteca Trinitari Fabregat.


Per tant, es pretén incidir en tots els aspectes de la vida de la joventut del municipi a partir de les necessitats que els seus protagonistes han expressat a través dels diferents canals de participació. "També tindrem en compte la realitat canviant de la joventut, per això que el Pla Local de Joventut és un document dinàmic, adaptable sempre a les necessitats del moment", conclou Ulldemolins.