Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies El nou mercat municipal d’Alcanar ja ha entrat en funcionament

El nou mercat municipal d’Alcanar ja ha entrat en funcionament

| Urbanisme, Economia

Les portes del nou mercat municipal d’Alcanar s’han obert avui a les vuit del matí. Des d’aquesta hora, desenes de mirades curioses s’hi han acostat per a descobrir-ne la nova cara. A mig matí, lels habituals s’han retrobat i han fet les primeres compres del dijous en un espai totalment renovat però que conserva l’esperit del mercat de tota la vida.

Durant la presentació, Alfons Montserrat, alcalde d’Alcanar, ha destacat que  aquesta reforma “ha estat un dels grans objectius d’aquest mandat”, juntament amb la inauguració de l’alberg dels Josepets, la urbanització del sector dels Codonyers i la projecció del nou auditori municipal. Per al batle “en el context actual, potenciar el comerç local és una prioritat, perquè fer poble és també fer compra de proximitat”. 

Les obres del mercat municipal es van iniciar l’any 2016 i s’han dividit en dos fases, amb una inversió aproximada de 381.000 euros i amb el suport de dos subvencions del Pla d’actuació municipal de la Diputació de Tarragona que ascendeixen a prop de 242.450 euros. La primera licitació comprenia la remodelació de l’equipament i la millora dels accessos, mentre que en la segona es van construir les catorze parades. 

“El conjunt de la rehabilitació combina les reformes necessàries per a garantir la  perdurabilitat del mercat amb un disseny atractiu i actual”, explica Ivette Fibla, regidora d’Urbanisme. La regidora també destaca el fet que “els arquitectes redactors de la primera i segona fase, així com la resta d’aparelladors i enginyers que han intervingut en la direcció executiva de l’obra, són del municipi”. La major part de les empreses que han intervingut en l’obra també han estat locals.

A més, durant totes les fases de la reforma de l’equipament hi han col·laborat molts dels paradistes anteriors, altres comerciants locals i els futurs usuaris, “sobretot per a definir la mateixa concepció del mercat i dissenyar la proposta comercial, dos factors que han de contribuir a la seua consolidació”, argumenta Joan Roig, regidor de Participació Ciutadana. 

Per a licitar les parades s’ha optat pel lloguer de cinc anys prorrogable, amb l’objectiu de “mantenir les parades que han aguantat l’esperit del mercat durant els darrers anys, afavorir la permanència del comerç local i garantir el relleu generacional”, apunta Jordi Monfort, regidor de Comerç. 

Després d’una primera fase de treball i organització amb els comerciants, està previst que a l’estiu es liciten les parades del mercat que encara estan per ocupar. La nova licitació serà també una oportunitat per als productors locals que vulguen optar a tenir un espai on vendre els seus productes de proximitat.

De moment el mercat obrirà tres dies a la setmana i l’horari s’anirà consensuant a partir de les necessitats i propostes dels paradistes. “Ara tenim el repte col·lectiu de treballar amb imaginació i capacitat d’anàlisi per a consolidar el mercat i convertir-lo en un element dinamitzador del comerç local i cohesionador de la societat”, conclou Monfort.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar