Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies El nostre municipi ja compta amb un nou parc biosaludable a la plaça de la Bassa

El nostre municipi ja compta amb un nou parc biosaludable a la plaça de la Bassa

| Salut, Participació ciutadana

Des de fa unes setmanes, la plaça de la Bassa ja té aparells biosaludables  El parc biosaludable és nou concepte que engloba el lleure amb l’esport i la salut i que permet a les persones adultes i xiquets combinar l’exercici físic moderat amb el lleure dels parcs i les zones verdes. Els espais compten amb diferents obstacles, que exigeixen el treball físic de totes les parts del cos i de capacitats com l'equilibri, la coordinació, la força, l'elasticitat, la mobilitat i agilitat.

Després del gran èxit i acceptació del parc biosaludable a la zona de Rocatallada i a la zona enjardinada de la Plaça Lluís Companys, ara s’han instal·lat 4 aparells més a la plaça de la Bassa. Aquesta ubicació permet que sigui utilitzat tant pels xiquets i joves que acudeixen al parc, com també per la gent gran. Actualment està en estudi la col•locació de més aparells en altres indrets de la població.

Joan Roig, regidor de Gent Gran ha explicat que “els parcs biosaludables compleixen un interessant servei públic de benestar i salut per a la gent gran. També ens ajuden a sensibilitzar de la necessitat de la cura de les persones i, a la vegada, fomentar llocs de trobada per a tothom i la conservació dels espais públics."

La instal•lació dels aparells biosaludables és una acció inclosa dintre el projecte ‘Alcanar, Poble Amic de la Gent Gran forma’  i que forma part de les polítiques d’integració i participació ciutadana que du a terme l’Ajuntament. Aquest projecte es fonamenta en dos pilars: la voluntat del govern per identificar i desplegar les millores en els diferents camps d’actuació municipal, i la participació de la comunitat, principalment de les persones grans.