Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies El carrer Almenara, d’Alcanar, ja té lluminària led

El carrer Almenara, d’Alcanar, ja té lluminària led

| Urbanisme

El departament d’electricitat de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis ha substituït dèsset lluminàries d’halogenur metàl•lic de 70 W, al llarg del carrer Almenara, per lluminàries de tecnologia led. “Amb aquesta actuació tenim tota la part alta del poble amb lluminàries de tecnologia led”, ha explicat Ivette Fibla, regidora d’Urbanisme i Ordenació del Patrimoni.

Aquesta actuació s’inclou en la política d'eficiència energètica de l'Ajuntament d'Alcanar i implica un conjunt de mesures per a aconseguir un estalvi energètic, fer front a la contaminació lumínica i, alhora, resoldre d’una manera més eficaç les necessitats de visibilitat nocturna del municipi.

Aquest pla implica actuacions de millora i renovació de les instal•lacions d'enllumenat exterior. Concretament, suposa el canvi de lluminàries a tecnologia led d'un total de 700 punts de llum d’Alcanar, les Cases i Alcanar Platja, dels quals ja s’han substituït més de la meitat. D'aquesta manera, el consum actual de 92,25 euros  per punt de llum passarà a 19,68 euros, la qual cosa suposarà una reducció de 72,57 euros per unitat i un estalvi anual de més de 50.000 euros

"Amb aquestes mesures obtenim una instal•lació d'enllumenat més eficient tant des d'un punt de vista econòmic com energètic, ja que reduïm la despesa en quilowatts en un 50% i també les emissions de CO₂, alhora que incrementem els nivells d’il•luminació", recorda la regidora. Aquesta renovació s’està fent progressivament, en diversos anys, per tal d'equilibrar la inversió econòmica.