Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Per davant de tot, les persones

Per davant de tot, les persones

| Governació

Fa just un any celebràvem les Quinquennals d'Alcanar, les nostres festes més emblemàtiques. Malauradament enguany no podrem viure les Festes del Remei com els seus i les seues protagonistes es mereixerien. Des d'aquí volem enviar un missatge de gratitud a les pubilletes, les pubilles, els hereus, els hereus infantils i les seues famílies, per la seua altesa de mires i la responsabilitat que han mostrat en aquests moments d'incertesa. 

Fa just un any ningú no es podia imaginar que l'any 2020 ens posaria al davant un repte global que marcaria per a sempre més les nostres vides. La crisi sanitària i econòmica generada per la covid-19 ha posat al descobert un conjunt de línies roges del nostre estat del benestar que no podem travessar, com la cura de les persones grans, el dret a un habitatge digne, una sanitat pública i universal o el dret dels infants i jóvens a una educació i un lleure de qualitat.

Aquests mesos hem sentit com una pandèmia similar al terratrèmol del Castor ens sacsava i feia trontollar un sistema que junts hem estat construint des de l'inici de la democràcia. Ara més que mai, la justícia social i redistributiva ens ha de permetre de vetlar pels drets bàsics de tothom i, especialment, pels d'aquelles persones més vulnerables. I no podem defallir.

Els ajuntaments som les administracions públiques que treballem més a prop de les persones. Malgrat que no sempre tenim les competències necessàries, posem tots els esforços per a escoltar i atendre les necessitats de la ciutadania des de diferents àmbits: urbanisme, medi ambient, ensenyament, serveis socials, desenvolupament econòmic, seguretat o salut, entre d’altres. Per això, hem de dissenyar pressupostos ambiciosos i generosos que es materialitzen en les diferents polítiques públiques que reverteixen en el benestar de les persones del municipi. 

No ho dubteu: treballem per a vosaltres, perquè l'Ajuntament som tots i totes.

Foto: Àlex Espuny.