Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Costes ha actuat d’urgència per frenar l’erosió del litoral

Costes ha actuat d’urgència per frenar l’erosió del litoral

| Urbanisme

Després de fort temporal de llevant del dia 2 de novembre que va malmetre el litoral de Sòl de Riu, l’Ajuntament d’Alcanar va fer arribar un informe tècnic a la Direcció General de Costes del Ministeri de Medi Ambient, acompanyat d’un recull fotogràfic dels quantiosos danys ocasionats per sol·licitar una ràpida actuació a la zona. Atenent aquesta petició, el passat 20 de desembre el  Ministeri de Medi Ambient va iniciar una sèrie d’obres d’urgència.

Amb una inversió de més de 300.000 euros, s’han realitzat tres actuacions als penya-segats de Sòl de Riu i l’arranjament d’un camí litoral que havien quedat molt malmesos per la força de les onades del temporal. S’han col·locat grans roques de pedrera a mode de protecció en dos trams, mentre que s’ha arranjat una escullera ja construïda anteriorment que havia quedat en molt mal estat.

Les obres han anat a càrrec de l’empresa Vives Anguera. Tres màquines, camions i diversos operaris han treballat durant tres setmanes abocant les grans pedres i situant-les com a barreres d’uns 2,5 metres d’alçada davant els penya-segats de 5 metres d’alçada. A més, s’ha reposat la barana de fusta i trams del camí superior que han quedat afectats arran de les estimbades de terreny.

A petició de l’Ajuntament d’Alcanar, també s’ha procedit a arranjar un tram del Lligallo del Mar al tram nord del litoral canareu, entre el Càmping Cases i la zona del Bou, que havia quedat malmès per l’últim temporal. La regidora d’Urbanisme, Yvette Fibla, ha explicat que es tracta d’un camí molt transitat durant els mesos d’estiu pels residents a les urbanitzacions pròximes i els turistes del càmping.  «Vam demanar que s’actués per reforçar el camí, que també estava quedant molt afectat per l’erosió que provoquen les onades», ha remarcat, tot agraint a Costes la diligència amb què s’han dut a terme les obres.