Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Continua la campanya de vacunació contra la grip a Alcanar i les Cases

Continua la campanya de vacunació contra la grip a Alcanar i les Cases

| Salut

La campanya de vacunació contra la grip va començar a finals d’octubre al Centre Cívic d’Alcanar i, de moment, s’allargarà durant tot el mes de novembre. Enguany, a causa de la crisi del coronavirus, s’ha intentat evitar riscos i, per això, s’han cercat espais complementaris als centres d’atenció primària, on no es pot habilitar un doble circuit. 

En el cas d’Alcanar, l’horari de vacunacions al Centre Cívic és de 10 a 14 h, amb cita prèvia. En el cas de les Cases d'Alcanar, la vacuna sí que es posarà al consultori, però s'ha d'esperar que telefone la infermera o bé demanar cita prèvia.

La regidora de Salut, Mercè Fischer, ha explicat que “un dels grans objectius de la campanya és ampliar la cobertura entre els grups de risc”.

S’han de vacunar les persones amb més risc de patir complicacions de la grip, que són les persones de 60 anys i més; els pacients amb problemes de salut crònics i factors de risc, als quals s’afig la hipertensió; les dones embarassades i en puerperi fins a sis mesos, ja que la manera de protegir els nounats és a través dels anticossos de la mare; els infants entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat (nascuts abans de les 32 setmanes), i les persones amb immunosupressió.

També s’han de vacunar els col•lectius que poden transmetre la grip a persones d'alt risc, com els professionals sanitaris i sociosanitaris i els contactes i cuidadors d'aquestes persones. L'altre grup són les persones que presten serveis essencials per a la comunitat: policies, bombers i personal de protecció civil, i enguany també s'hi inclouen els docents.

Per a poder-se vacunar s’ha de demanar cita prèvia per Whatsapp al 634 27 92 80 o al telèfon 93 3268901. També es pot fer per internet al web ics.gencat.cat.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar