Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Comencem a fer passos pel camí del riu Sénia

Comencem a fer passos pel camí del riu Sénia

| Medi Ambient

Alcanar i 9 municipis més de la Mancomunitat de la Taula del Sénia han acordat iniciar el projecte "Camí fluvial del riu Sénia", una ruta que anirà des de la Pobla de Benifassà fins a Alcanar, aprofitant els camins dels voltants  del riu Sénia i que vol estimular el turisme rural.

El recorregut, d'uns 50 quilòmetres, transcorre per una desena de municipis, de què tres són catalans (Alcanar, Ulldecona i la Sénia), mentre que els altres set són valencians (la Pobla de Benifassà, Rossell, Canet lo Roig, Sant Rafel del Riu, Traiguera, Sant Jordi i Vinaròs).

El projecte pretén impulsar el turisme de natura i fer accessibles els actius mediambientals i patrimonials dels municipis que toquen al riu Sénia. “Hem dipositat moltes esperances i pensem que tindre este eix vertebrador, a més de recuperar un camí històric, pot estimular el sector turístic i donar un valor afegit a tota la gent que ve a visitar-nos”, ha explicat Jordi Bort, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcanar.

La ruta es podrà fer a peu en la seva totalitat i bona part també en bicicleta i a cavall, i l’Ajuntament  preveu senyalitzar-la  des de diferents camins del municipi perquè qualsevol persona pugui guiar-se còmodament.

L’equip de treball de la Mancomunitat ha dissenyat el projecte complet de l’itinerari del riu, que està previst que s’executi en tres fases. Bort, que també és el representant de l’Ajuntament d’Alcanar a la Mancomunitat de la Taula del Sénia, ha afegit  que “el més important és tenir un projecte executiu fet i aprovat, la voluntat de l’Ajuntament és que aquest projecte no pare de caminar fins que s’acabe”.

Els municipis de la part catalana han demanat una subvenció al projecte LEADER, sobre la base d’un projecte de 151.250 euros (IVA inclòs), per a començar a desenvolupar els treballs requerits.  Per la seva banda, l’Ajuntament  canareu ja ha iniciat les tasques de neteja dels voltants del riu.

 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar