Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Com ha evolucionat l’accessibilitat a Alcanar

Com ha evolucionat l’accessibilitat a Alcanar

| Urbanisme

Al febrer de 2007 va obrir les seves portes l’edifici Montsià, al carrer Montsià, núm. 1 d’Alcanar, on hi ha els serveis del Centre Ocupacional i Llar residencial de la Fundació Mercè Pla.

En aquest edifici residien quatre persones que utilitzaven cadira de rodes i al Centre Ocupacional també assistia un company que n’utilitzava. A més, hi havia alguna altra persona amb mobilitat reduïda. En començar a moure’ns pel poble amb la finalitat d’una plena integració social i participació en les activitats que es duen a terme a Alcanar i en l’aprofitament dels recursos existents, ens vam trobar amb moltes barreres arquitectòniques com, per exemple:

- Voreres estretes i en no gaire bon estat.
- Falta de rampes d’accés a voreres.
- Mal estat del paviment que dificultava el pas de les cadires de rodes.
- Voreres amb cotxes aparcats per on no es podia passar.
- Mobiliari urbà en algunes voreres que dificultaven el pas.

Arran d’una conversa amb el senyor alcalde, Alfons Montserrat, i el regidor d’urbanisme, Manel Martí, vam elaborar un escrit sobre els entrebancs que trobàvem a l’hora de circular per la ciutat al llarg d’un itinerari. Aquest escrit es va presentar a l’Ajuntament i, poc a poc, es van començar a fer rampes i voreres més amples. Vam agrair especialment que la nova biblioteca fos accessible. També es van fer nous passos de zebra i es va treure algun mobiliari urbà que dificultava el pas.

L’any passat vam tornar a presentar un escrit on demanàvem algunes millores més. En aquesta ocasió varem entrevistar-nos amb la regidora d’Urbanisme, la senyora Ivette Fibla i, pocs dies desprès, es van solucionar algunes de les dificultats plantejades. Varem parlar també amb el president de Fecoal, Ramon Martí, a qui li vam plantejar que ens era impossible accedir a algunes botigues i bars perquè no hi havia rampes. Actualment ja podem accedir a la majoria d’establiments i bars, per la qual cosa estem molt contents i agraïts.

Sempre hem trobat bona disposició i interès per solucionar els problemes per part de l’Ajuntament i les entitats. Considerem que el balanç ha estat positiu i que la ciutat és ara bastant més accessible, tot i que encara que sempre hi ha coses a millorar. És per això que continuarem en comunicació amb els responsables municipals i les entitats amb l’idea de fer les nostres aportacions en benefici de tots.

Centre Ocupacional d’Alcanar
Més imatges

Com ha evolucionat l’accessibilitat a Alcanar