Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Carme Navarro: "seguirem treballant de valent per acabar amb el greuge comparatiu entre l'alumnat"

Carme Navarro: "seguirem treballant de valent per acabar amb el greuge comparatiu entre l'alumnat"

| Consell Comarcal

Una delegació integrada per representants del Consell Comarcal del Montsià i dels ajuntaments d'Alcanar, Amposta i Ulldecona, encapçalada per M. Carme Navarro , presidenta de l'ens comarcal i regidora d'Ensenyament i Acció Social de l'Ajuntament d'Alcanar, es van reunir divendres amb la directora dels Serveis territorials d'Ensenyament a les Terres de l'Ebre, Manolita Cid, per a traslladar-li la preocupació per la situació de l'alumnat de transport no obligatori.

Les famílies d'aquests xiquets i xiquetes haurien d'assumir una part del cost d'aquest servei, i el greuge comparatiu que suposa aquesta situació respecte d'altres alumnes que són considerats de transport obligatori pel fet que han de canviar de municipi per a realitzar els seus estudis i que, per tant, tenen el transport i el menjador, si és el cas, gratuït. De fet, però, i gràcies a l'acord entre el Consell Comarcal del Montsià i els ajuntaments d'Alcanar, Amposta i Ulldecona, l'alumnat no ha hagut de satisfer aquest cost i han estat els ajuntaments respectius els que se n'han fet càrrec.

Per aquest motiu, des del Montsià es reclama un canvi normatiu que no tingui en compte el canvi de municipi sinó la distància a l'hora d'establir la gratuïtat o no d'aquests serveis.

Al nostre municipi aquesta situació afecta a 29 alumnes de Les Cases i 5 d'Alcanar Platja, i, al conjunt de la comarca del Montsià a un total de 91 alumnes d'Alcanar, Amposta i Ulldecona, dels quals 56 alumnes haurien de fer front al cost del transport i 35 més al del menjador.

Carme Navarro s'ha mostrat optimista després de la reunió i ha declarat que "seguirem treballant de valent per acabar amb aquest greuge comparatiu entre l'alumnat".

A la mateixa reunió es va tractar la iniciativa comarcal per a facilitar la mobilitat de la població dels municipis de l'interior de la comarca, beneficiant tant a la població en general com als estudiants i que s'està treballant en aquests moments amb el Departament de Territori i Sostenibilitat.