Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Campanya per escoltar la veu dels joves del municipi

Campanya per escoltar la veu dels joves del municipi

| Joventut, Participació ciutadana

Sota el lema 'Ajuda'ns a fer un Casal més jove i integrador' s'ha enquestat als joves sobre la utilitat d'aquest equipament públic.

Durant el mes de desembre, des del Casal Jove d'Alcanar, s’ha realitzat una campanya per escoltar la veu dels joves mitjançant una enquesta als estudiants de l'IES Sòl de Riu d'Alcanar sobre el funcionament d'aquest equipament públic i la seua popularitat. Els resultats han estat sorprenents i molt útils, tant per al casal com per al conjunt de joves del municipi.

Gràcies a l'estudi, s’ha copsat quines necessitats i inquietuds tenen els adolescents, i què pot oferir o millorar el Casal Jove en els serveis que els hi ofereix. La participació ha sigut molt alta i s'ha detectat una notable predisposició del jovent per a ser escoltat.

Els estudiants han donat a conèixer les seues ganes de créixer personal i professionalment i, en aquest sentit, han demanat cursos, tallers i activitats de diferent naturalesa i utilitat. També han mostrat molt interès per a poder tirar endavant els seus estudis, i, per aquest motiu, molts d'ells han sol·licitat que es faça reforç escolar.

Les activitats més reclamades pels joves són les d'oci i esport, per la qual cosa, la Regidoria de Joventut ja s'ha posat a treballar amb l'objectiu de realitzar jornades adaptades als resultats de l'enquesta, com ara la Diada Jove o el curs de defensa personal, entre d'altres.

Respecte als horaris, s'observa, amb una clara majoria, que el jovent prefereix que el casal estiga obert de tarda i durant tota la setmana, ja que així s’afavoreix la seua assistència. L'horari d’obertura del casal, per tant, s'adaptarà a aquestes necessitats.

Joan Roig, regidor de l'àrea, es mostra satisfet per l'alta participació i pels resultats de l'enquesta, "hem comprovat que encara tenim feina a fer per apropar el casal al jovent, seguirem fent gestions  per a posar al seu abast tants de  recursos i serveis com ens siga possible."

Aquesta campanya s’emmarca dintre el conjunt d’actuacions que preveu el Pla Local de Joventut d'Alcanar 2017-2019, un instrument promogut i impulsat per l'Ajuntament que pretén establir un pla d'acció en matèria de polítiques de joventut per als pròxims anys, donant així continuïtat a les accions i polítiques portades a terme fins al dia d'avui.