Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Balanç molt positiu del funcionament del servei línia verda a través de l'app

Balanç molt positiu del funcionament del servei línia verda a través de l'app

| Participació ciutadana

Gràcies a la implantació d'aquest servei, els veïns disposen d'un canal directe de comunicació amb l'Ajuntament per a informar sobre els desperfectes localitzats en el municipi. Línia Verda afavoreix l'ús de les “bones pràctiques” mediambientals i en conseqüència, en el desenvolupament d'un municipi sostenible.

El servei Línia Verda es va implantar a Alcanar l'any 2014. Els veïns d'aquesta localitat han demostrat un molt bon acolliment i prova d'això, és l'ús continu que fan d'aquest.

El tipus d'incidències que més s'han comunicat són aquelles que fan referència a “Neteja”, seguit de “Voreres i Calçades”, “Enllumenat”, “Parcs i Jardins” i “Via Pública”. Avui dia, s'han rebut 995 incidències de les quals el 60% han estat ja solucionades. Per a poder utilitzar aquest nou servei és necessari procedir a la descàrrega de l'APP Línia Verda. Per a això, l'usuari accedeix a Google Play o APP STORE en funció de la tecnologia emprada en el seu Telèfon intel•ligent (Android/iOS). Una vegada localitzada, es duu a terme la descàrrega de manera gratuïta. A partir d'aquest moment, l'usuari selecciona el municipi sobre el qual vol comunicar la incidència. El procediment és molt ràpid i senzill.

Per a comunicar una incidència, n'hi ha prou amb punxar sobre el botó “Nova Incidència”. Un desplegable amb les diferents tipologies d'incidències apareix en pantalla. L'usuari selecciona aquella sobre la qual vol comunicar. De manera automàtica, l'APP detecta les coordenades exactes en les quals se situa el desperfecte. El següent pas és adjuntar una foto de la incidència i observació sobre aquesta. Ja només queda donar al botó d'enviar. Una vegada enviada, personal de l'Ajuntament rep notificació del desperfecte comunicat. A partir d'aquest moment, s'inicien els tràmits per a donar solució a la incidència detectada. El ciutadà al seu torn, rep notificació en el seu telèfon mòbil sempre que es produeixi un canvi en l'estat d'aquesta.

A través de Línia Verda, l'usuari també pot plantejar qualsevol consulta mediambiental. N'hi ha prou amb seleccionar l'opció de “Feix la teva consulta”. En un termini màxim de 24 hores tindrà resposta per part d'un equip d'experts en la matèria de forma completament gratuïta.
Al servei Línia Verda també es pot accedir a través de la pàgina web www.liniaverdaalcanar.com. A més de comunicar una incidència o plantejar una consulta, l'usuari disposa d'un ampli contingut de consulta mediambiental ( guia de bones pràctiques, consells, informació pròpia del municipi etc…).

Línia Verda també ofereix els seus serveis a través de contacte telefònic en el número 902 193 768 en horari de 8.00 hores a 17.00 hores.

L'Ajuntament d'Alcanar se sent molt satisfet dels resultats obtinguts fins avui i agraeix la important participació ciutadana que demostra la implicació i interès dels veïns pel seu municipi.