Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies 'Art i flors als balcons" arriba a Alcanar

'Art i flors als balcons" arriba a Alcanar

| Cultura

“Art i Flors als balcons” és la primera mostra a Alcanar d’art al carrer, reuneix 36 obres d’artistes canareus o vinculats al municipi. L’exposició és un al·licient més per passejar per Alcanar, de l’1 al 16 d’octubre, admirant les obres d’art que engalanaran la plaça Major, el carrer Felip Pedrell i la plaça Sant Miquel.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alcanar torna a presentar la "I Exposició Art i Flors als balcons", que es podrà visitar a Alcanar a partir de l’1 d’octubre -coincidint amb el 16è Cap de Setmana Iber i amb les Festes del Remei- i fins al 16 d’octubre.

Un cap de setmana ple d’activitats culturals

L'acte d'inauguració de l'exposició “Art i Flors als balcons” és obert a tothom i tindrà lloc el pròxim 1 d’octubre a les 18.00 h. a la plaça Major d’Alcanar, a continuació hi haurà una visita guiada i comentada de les obres pels seus autors i una performance de l’artista multidisciplinar Mariaelena Roqué.

Durant aquest cap de setmana a la Cisterna del Vall també es podrà visitar l’exposició de treballs dels alumnes de l’Escola d’Arts Plàstiques d’Alcanar del curs 2015-2016. D’altra banda, en el marc del 16è Cap de Setmana Iber, a través de diferents activitats que tindran lloc el dissabte i diumenge es podrà conèixer i experimentar els rituals dels ibers a Alcanar.

Finalment, el mateix dissabte dia 1 d’octubre a les 21.45 h. començarà el “Memorial J.J. Pla” amb traca corredora a la plaça Major, i espectacle de foc i correfoc a la plaça Lluís Companys.  La festa del grup de Diables d’Alcanar, Fotem-li foc, finalitzarà amb el concert de Culs Cults i Animalístic a partir de les 23.45 h.

Art, flors, i molts artistes i veïns involucrats

Un total de 44 artistes han participat de forma totalment desinteressada en aquesta primera mostra d’“Art i Flors als balcons”. Molts d’ells han triat la llum, la tranquil·litat i l’ambient acollidor del nostre poble per realitzar les seves obres, altres les han realitzat des de fora del municipi. Són un grup  heterogeni, conformat tant per estudiants d’art, com per professionals, units per la il·lusió de participar en aquesta primera exposició. El cartell anunciador  és obra de l’artista Josep Baqués, d’arrels canareves i internacionalment reconegut.

Així mateix, també s’ha comptat amb la col·laboració dels veïns i veïnes que s’han involucrat amb la mostra, penjant les teles o guarnit les seves finestres i balcons.

L’exposició també vol ser un homenatge a les dones, com explica Núria Prades, comissària de l’exposició: “durant molts anys, i encara ara en determinades festes, s’han engalanat els nostres carrers amb vànoves que confeccionaven les nostres àvies i besàvies. Les dones després d’un dia de dur treball trobaven temps per desenvolupar la seva creativitat, potser elles són les precursores de la vena artística de la nostra població.”

Tenint en compte les proporcions de les obres d’art (1,50 x 2,50 m) i la qualitat de les obres exposades, l’exposició tindrà un gran impacte visual i convertirà Alcanar en una autèntica galeria d’art al carrer.  En paraules d’Alfons Montserrat, Alcalde d’Alcanar i regidor de Cultura: “Esperem que aquesta primera exposició en done pas a moltes més i que d’ara endavant sigue la manifestació cultural que marca el principi de les festes d’octubre i de la tardor a les nostres comarques”.

El passat mes de juliol la mostra ja es va poder visitar a Les Cases d’Alcanar, així mateix, té prevista una nova edició de l’exposició l’any vinent. L’organització d’Art i Flors als balcons també ha publicat un catàleg on es podran consultar totes les obres i els seus autors.

Autora de la fotografia: Mari Carmen Gonzalez Sierra (@magye)

Prem AQUÍ per veure el cartell

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar