Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Alta participació en la campanya de pressupostos participatius d'Alcanar i Les Cases

Alta participació en la campanya de pressupostos participatius d'Alcanar i Les Cases

| Participació ciutadana

La segona edició de la campanya “Decidim junts, millorem Alcanar” ha finalitzat amb l’emissió de 790 vots, un 36% més que l’any passat. 

Un total de 790 veïns i veïnes d'Alcanar i les Cases han participat en aquest procés de votacions per escollir quines propostes s'inclouran en el pressupost municipal 2017. De tots els vots emesos, 710 s'han recollit a Alcanar i els 80 restants a les Cases. D'aquesta manera, la participació ha augmentat més d'un 30% respecte als 528 vots emesos l'any passat. La participació també és superior a la dels altres municipis de la comarca que han portat a terme campanyes de pressupostos participatius aquest any. 

 A Alcanar les propostes més votades són 'Instal·lació de càmeres de videovigilància a les illes de contenidors' (155 vots) i 'Creació de pàrquings públics' (96 vots), mentre que a les Cases les dos propostes que s’han imposat són la 'Instal·lació de càmeres de videovigilància a les illes de contenidors' (22 vots) i 'Millora d'equipaments esportius de l'Escola Marjal' (12 vots).

 La incorporació de càmeres de videovigilància als dos nuclis urbans serà un bon complement a la campanya de sensibilització, iniciada fa uns mesos pel consistori, per a recordar la prohibició de deixar bosses, cartrons o vidre fora del contenidor corresponent, així com mobles o estris vells. El regidor de Medi Ambient, Jordi Bort, explica que "resulta sorprenent l'esforç d'alguns veïns a l'hora de traslladar objectes voluminosos fins a les illes de contenidors" en lloc de fer servir el servei de recollida de residus de l'Ajuntament. Una part important de la ciutadania, per tant, ha validat aquest repte a través dels pressupostos participatius.  

Aquestes quatre actuacions, escollides entre una vintena de propostes de la ciutadania i entitats del municipi, seran les que l'equip de govern inclourà al pressupost municipal del 2017, que s'aprovarà en les pròximes setmanes. Es destinarà una partida de 60.000 euros per a fer-les realitat al més aviat possible, tot i que Joan Roig, regidor de Participació Ciutadana, ha avançat que "estudiarem igualment la viabilitat d'altres propostes d'actuació que van sorgir del procés de recollida d'idees i que ens han semblat molt interessants per tal de poder-les materialitzar aquest 2017”.

 Processos participatius a Alcanar-Platja 

Els processos de participació a Alcanar Platja, donada la seva petita extensió, es basen en una altra metodologia. L'equip de govern i les associacions de veïns de les urbanitzacions de Serramar, Garbí i La Pau porten a terme reunions de treball al llarg de l’any per tal de copsar les necessitats específiques d'aquesta part del municipi. Per exemple, fruit d'aquestes trobades, l'any passat es van pavimentar diversos carrers de Serramar.  

El Regidor de l'àrea i 3r tinent d'alcalde, ha explicat que "aquesta campanya de Pressupostos Participatius forma part d'una estratègia global de l'Ajuntament d'Alcanar per a promoure la implicació activa de la ciutadania d'Alcanar, Les Cases i Alcanar-Platja en les polítiques municipals, i que queda ben reflectida dintre el nou Pla de Participació". També ha remarcat que "davant de cada realitat, l'Ajuntament busca els canals més adequats i efectius per promoure la  participació de tots i totes.”

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar