Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Alcanar rebrà 500.000 euros en ajuts directes per als comerços i la restauració afectats pels aiguats de principis de setembre

Alcanar rebrà 500.000 euros en ajuts directes per als comerços i la restauració afectats pels aiguats de principis de setembre

| Economia

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha fet una visita institucional a Alcanar  i ha anunciat que el seu Departament destinarà 500.000 euros en ajuts directes als sectors del comerç i la restauració del terme municipal d’Alcanar -que inclou els nuclis de població d’Alcanar, Les Cases d'Alcanar, Alcanar-Platja- afectats pel temporal de pluja del passat 1 de setembre.

L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha acompanyat el conseller i el director general de Comerç, Jordi Torrades, ha visitat diversos establiments comercials i del sector de la restauració del municipi afectats pels aiguats, amb l’objectiu  de donar suport al municipi i conèixer de primera mà els danys ocasionats per les inundacions a la zona. En la visita també han estat presents, el delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, el director dels serveis territorials del Departament a les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs i el regidor d'Empresa i Comerç de l'Ajuntament, Jordi Monfort.

En aquest marc, el conseller ha avançat que el Departament, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), obrirà en les setmanes vinents aquesta línia especifica d’ajuts destinada a comerços, bars, restaurants, cafeteries i serveis assimilats, per pal·liar els efectes econòmics derivats del temporal de pluja que han patit els sectors de la restauració i el comerç de la zona.

Joan Roig, alcalde d'Alcanar, ha agraït al conseller la seua implicació i ha destacat que la visita ha estat molt reconfortant perquè "aquests aiguats són una qüestió de país. No podem fer-ho sols, hem de sortir d'aquesta situació complicada amb l'ajuda de totes les administracions supramunicipals. Les ajudes aniran molt bé per impulsar la tornada a la normalitat de la vida comercial del municipi que ja venia tocada per la pandèmia".

Torrent ha volgut traslladar el suport del Govern al municipi  i als establiments afectats per les inundacions i ha destacat que  “som un Govern compromès i al servei de la ciutadania d’aquest país i no volem ni podem deixar sols a la gent i al teixit empresarial d’Alcanar”. Torrent ha assenyalat  que “hem volgut ser proactius. No n’hi ha prou amb paraules ni amb la vista, calia generar recursos  i projectar-los”. “Aquesta línia d’ajuts extraordinaris i a fons perdut ha de servir per ajudar a recuperar la normalitat al municipi”, ha reblat el conseller.

El DOGC publicarà en les pròximes setmanes les bases dels ajuts i després s'obrirà la convocatòria. El director general de Comerç, Jordi Torrades, ha avançat que l'objectiu és que "el mes de novembre ja s'hagen efectuat els pagaments a aquells establiments que s'hagen acollit a la línia d'ajuts". "Volem esgotar la línia, i que tothom s'hi puga acollir", ha assenyalat Torrades, que ha explicat que "les ajudes seran de fins a 3.000 euros a establiments de baixa afectació, i de fins a 8.000 euros en els d'alta".