Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Alcanar obté el segell infoparticipa 2016, a la transparència i la qualitat de la informació

Alcanar obté el segell infoparticipa 2016, a la transparència i la qualitat de la informació

| Participació ciutadana

El Regidor de Participació Ciutadana, Joan Roig, ha recollit el Segell Infoparticipa 2016 que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona en reconeixement a la transparència i la qualitat de la informació pública. 

L'Ajuntament d’Alcanar ha obtingut el guardó amb una puntuació del 86,5% i amb la validació de 45 dels 52 indicadors avaluats, millorant de forma molt considerable la puntuació obtinguda en la darrera edició i situant-se  entre els 8 municipis de Tarragona i els 4 de les Terres de l’Ebre que han aconseguit el Segell.

El Regidor de Participació Ciutadana ha declarat que “és un orgull formar part d’aquest grup reduït de 93 ajuntaments catalans (9%) que han aconseguit la distinció, sens dubte seguirem treballant per a mantenir-ho i millorar-ho”. De fet, el consistori canareu ha estrenat recentment el nou portal web per tal que la informació estigui més actualitzada i sigui més fàcil de trobar". 

El lliurament del guardó s'ha fet en un acte públic aquest dimecres, 19 d'abril, al Rectorat de la UAB i ha comptat amb la conferència "Transparència: més enllà del portal (i del Segell)", a càrrec de l’assessor de Comunicació Antoni Gutiérrez, on  ha destacat que les institucions estan en procés d'aprenentatge i millora en l'àmbit de la transparència per poder arribar a complir tot el que demana la llei. 

En aquest sentit, el tinent d’alcalde Joan Roig, afirma que "la voluntat de l’equip de govern és potenciar la participació ciutadana i la transparència més enllà de la web, de fet així ho demostren els diferents projectes que hem endegat des de principis del mandat. El Segell posa de manifest aquesta voluntat, així com el treball de l’equip tècnic i la implicació de la ciutadania en les polítiques públiques de participació".

El Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència en la comunicació s’atorga pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Aquest segell de qualitat es basa en els resultats de l’avaluació d’un conjunt d’indicadors, fixats a partir de la Llei de Transparència, de la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure que millorin la seva transparència i qualitat.

Els indicadors que utilitza el LPCCP per avaluar la informació publicada als webs de les administracions s'inclouen en cinc grans apartats: Qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius, quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Enguany, els criteris s'han tornat més exigents a l'hora de valorar, no només que la informació hi sigui, sinó sobretot que estigui actualitzada i sigui accessible.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar