Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Alcanar ja té set desfibril·ladors i ha iniciat una campanya de formació i conscienciació

Alcanar ja té set desfibril·ladors i ha iniciat una campanya de formació i conscienciació

| Salut

Alcanar és un municipi cardioprotegit. L'Ajuntament ha instal·lat sis desfibril·ladors externs automàtics (DEA) a diversos equipaments municipals amb el propòsit de facilitar l'actuació davant de possibles casos d'aturada cardíaca i poder salvar vides amb el suport de la Diputació de Tarragona. La Policia Local disposa d'un setè aparell portàtil per a poder atendre emergències.

L'Ajuntament ja havia instal·lat en una primera fase aparells automàtics a la Llar de Jubilats de les Cases, al pavelló poliesportiu, a les instal·lacions municipals de la Fanecada i a la piscina municipal, fruit del resultat de les votacions de la campanya de pressupostos participatius de l’any 2016.  Ara s'hi han sumat dos equips més al centre cívic d’Alcanar i a la cruïlla de les Cases entre l’alberg dels Josepets, el centre de salut i el col·legi públic Marjal.

El regidor de Salut i Esports, Jordi Bort, ha explicat aquest matí, davant els mitjans de comunicació, que l'objectiu d'aquests aparells és intentar salvar vides, ja que permeten una assistència urgent en cas d'aturada cardíaca i ha detallat que volen “que tots els col•lectius del poble puguen gaudir de les instal·lacions i de les pràctiques esportives i culturals amb seguretat”.  

En aquest sentit, el consistori ha dissenyat una campanya integral de prevenció i atenció. Segons el regidor, “la primera actuació ha estat la instal·lació dels aparells, en vitrines degudament senyalitzades, tot i que està previst instal·lar-ne més al centre d’Alcanar i a Alcanar-Platja.”

La segona mesura d’aquest pla fa referència a la formació i la sensibilització. “Seguint la normativa del Consell Català de Ressuscitació, durant el primer trimestre de l’any vinent,  farem cursos de fins a vuit persones amb instructors habilitats. Les sessions formatives versaran sobre el suport vital bàsic i el funcionament d'aquests aparells. Els participants seran majoritàriament treballadors municipals i persones que formen part de diferents entitats del municipi”, afegeix Bort.

El també tinent d’alcalde ha afegit que l'ús de l'aparell és senzill i que cal seguir les passes que va indicant, mentre s’espera l'ambulància. “És necessari divulgar aquesta informació bàsica, dissenyarem un fullet sobre aquestes passes que es farà arribar a totes les llars d’Alcanar i es difondrà a les xarxes socials.” El consistori també té previst organitzar una trobada ciutadana per a donar a conèixer el funcionament dels desfibril·ladors i la importància d’utilitzar-los per a poder salvar vides. 

Remei Vila, presidenta de l’Associació de Jubilats, Pensionistes i Protectors d'Alcanar, es mostra molt satisfeta per aquesta actuació, “ja que la gent gran fa moltes activitats al centre cívic. De fet, ja hem tingut alguns ensurts que haurien pogut tenir un altre final si s’hagués disposat del DEA. Ara ja estem més tranquils i volem aprendre a fer servir correctament aquest aparell”.