Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Alcanar es converteix en la capital de la sardana per un dia

Alcanar es converteix en la capital de la sardana per un dia

| Cultura, Festes

La final del concurs de la 29a Edició del Premi Popular de La Sardana de l’Any fou dissabte al Centre Cívic d'Alcanar, en el marc de les Festes de maig d'enguany. El concurs l'ha organitzat la Confederació Sardanista de Catalunya, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alcanar i la Federació Catalanista de Societats Musicals.

Alfons Montserrat, alcalde d'Alcanar, mostra la seua satisfacció pel fet que Alcanar haja esdevingut capital de la sardana per un dia, "estem molt satisfets que la Confederació Sardanista haja escollit el nostre municipi per a celebrar l'elecció de la Sardana de l'any. També estem molt agraïts a Antoni Mas Bou per obsequiar-nos amb una sardana dedicada a Alcanar, Alcanar a Francesc Mas Ros."

La sardana 'La vall de Ribes' estrenada a l'Aplec de Ribes de Freser el passat mes d'agost, del compositor Josep Coll Ferrando s'ha emportat el premi popular a la sardana de l'Any 2017, en ser la més votada del públic assistent al concert final d'Alcanar. L'accèssit ha estat per a 'Nits d'estiu a Sant Llorenç' del compositor tarragoní Alfred Abad, dedicada a l'entitat sardanista de Sant Llorenç d'Hortons.

També es va fer públic el premi de la crítica que es va concedir a la peça 'Per a tu, Queralt' del calellenc Jordi Feliu, mentre que l'accèssit ha estat per a 'Trentena i amunt' d'Enric Ortí. El Premi Joventut l'ha rebut 'Nadal Montserratí' de Xavier Ventosa i l'accèssit 'Elegíaca' d'Albert Fontelles.

Cada any, les sardanes guanyadores són objecte d'una atenció preferent per part de les cobles i entitats sardanistes al llarg de l'any següent, programant-se en nombroses ballades, aplecs i concursos de sardana esportiva. La final-concert de la sardana de l'Any se celebra cada any a una població diferent de Catalunya, enguany es va escollir Alcanar, en plenes festes de maig, en honor a Sant Isidre.

Font: J. J Buj, Diari de Tarragona.