Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Alcanar dóna el tret de sortida a un projecte per a dones en risc d'exclusió social

Alcanar dóna el tret de sortida a un projecte per a dones en risc d'exclusió social

| Acció Social, Dona

Carme Navarro, regidora d'Acció Social de l'Ajuntament d'Alcanar; Rosa Cardona, coordinadora de la Fundació Gentis a Tarragona; i Ingrid Borràs, directora d'Àrea de Negoci de Caixa Banc a Amposta; han presentat aquest matí el conveni de col·laboració entre Fundació La Caixa i Fundació Privada Gentis per a impulsar un projecte dirigit a millorar l'ocupabilitat de les dones rurals d'Alcanar.

Carme Navarro ha donat la benvinguda als assistents i ha mostrat la seva satisfacció pel fet que "s'hagi escollit Alcanar per participar en aquestes actuacions de caràcter social", també ha volgut destacar la feina ja feta al municipi per part de Fundació Gentis amb joves en risc d'exclusió social, "farem tot allò que estigui a la nostra disponibilitat per seguir avançant", ha declarat.
'Fem ocupació per a dones' comptarà amb un finançament de 24.000E per part de l'Obra Social 'La Caixa', de fet, és una de les iniciatives guanyadores de la convocatòria Acció social en l'àmbit rural 2016 per a persones en situació vulnerable.

'Fem ocupació per a dones'

El projecte de Fundació Gentis es va iniciar el passat 15 de novembre amb la signatura del conveni amb La Caixa i al llarg d'un any es treballarà per a generar ocupació i ajudar a trobar feina a unes 25 dones en risc d'exclusió social del municipi. Rosa Cardona ha explicat que "les beneficiàries del programa són dones amb poca formació i amb situacions vitals de risc que necessiten treballar competències per retornar al món laboral".

En la primera fase es buscaran les usuàries interessades que encaixin en la iniciativa, després es dissenyarà l'actuació concreta per a cadascuna d'elles i es portarà a terme la formació en competències tècniques específiques. En la darrera fase es tancaran acords de col·laboració amb empreses del territori que puguin oferir-los pràctiques i, si s'escau, part de la formació de l'especialitat amb possibilitats de contractació posterior, sobretot dintre el sector citrícola i sociosanitari. Esperem que "el programa sigui tot un èxit", ha conclòs Rosa Cardona.

 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar