Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Alcanar continua apostant per donar suport a les persones que estudien fora del municipi

Alcanar continua apostant per donar suport a les persones que estudien fora del municipi

| Ensenyament, El Ple

L'educació és un eix prioritari de les polítiques socials de l'Ajuntament d'Alcanar i, en aquest sentit, treballar pel futur dels joves és un dels principals objectius de l'equip de govern. Per aquest motiu, el consistori canareu tornarà a atorgar beques de transport per a estudis postobligatoris del curs 2016-2017, destinades a majors de 16 anys  que cursin els seus estudis fora del municipi perquè aquests no s’ofereixen a Alcanar.

El Ple Municipal ha aprovat les bases reguladores de la concessió d'aquestes beques, per unanimitat, en la sessió ordinària del passat 27 de juliol.

Està previst que la convocatòria s’obri la pròxima tardor. Les bases reguladores de beques per a transport per estudis postobligatoris inclouen tota la informació necessària per a aquelles estudiants que vulguin optar a aquest ajut, com ara els requisits que cal complir o la documentació a presentar en el moment de fer la sol·licitud. 

Aquesta línia d'ajuts té un pressupost de 10.000 que es distribuirà de manera equitativa per arribar al màxim d'alumnes. Així, l'import de la beca serà el resultat de multiplicar per 1 € la distància de separació en quilòmetres del lloc on es realitzen els estudis respecte a Alcanar. La subvenció concedida no podrà ser inferior a 30  ni superar els 200 € per alumne, sempre que no s'excedeixi de la partida pressupostària total. En aquest cas, es farà una distribució proporcional entre totes les sol•licituds admeses.

Carme Navarro, regidora d'Ensenyament i Acció social, manifesta la seva satisfacció, "els i les joves són el futur del nostre municipi, cal donar-los suport per tal que els líders del futur puguin complir els seus objectius, projectes i somnis", així mateix, anima "tothom que tingui dret a aquestes beques a què estigui pendent de quan es publica la convocatòria i que es presenti."

Les persones interessades que compleixin els requisits que determinen aquestes bases hauran de presentar, en el moment de la convocatòria, la sol·licitud, o descarregar-se el model del web oficial de l’Ajuntament www.alcanar.cat. Consulteu les bases reguladores de beques per transport per estudis postobligatoris.