Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Alcanar commemora el Dia Internacional pels Drets del col·lectiu LGTBI

Alcanar commemora el Dia Internacional pels Drets del col·lectiu LGTBI

| Joventut

El 28 de juny, Dia per l'Alliberament de Lesbianes, Gais, Trans*, Bisexuals, Intersexuals i d'altres identitats sexuals i de gènere és una jornada festiva i reivindicativa a tot el món per la igualtat jurídica i social, i la tolerància per la diversitat sexual i de gènere. Per a commemorar aquest dia, que se celebra avui, l'Ajuntament d'Alcanar ha penjat la bandera LGTBI al balcó del consistori.

Meritxell Ulldemolins, regidora de Joventut, ha destacat que "des de l'Ajuntament d'Alcanar volem reivindicar i defensar els drets del col•lectiu LGTBI, i atès que encara hi ha focus d'LGTBI-fòbia a casa nostra, fem una crida a les persones afectades a no callar i utilitzar els canals que tenen al seu abast en el nostre municipi i comarca, i demanem a tota la ciutadania que s'implique en la defensa dels drets i llibertats de les persones LGTBI. Al cap i a la fi, els drets del col•lectiu LGBTI són els drets de tothom, com a Drets Humans que són. I per això, donem suport i fem pròpies les reivindicacions que el Consell Nacional LGBTI fa públiques en el seu manifest".

 Joan Roig, alcalde d'Alcanar, ha afegit que "continuarem implementant la llei 11/2014 en l'àmbit municipal, adaptant-la a les noves necessitats i traduint els seus articles en accions, protocols i Plans de polítiques públiques d'una manera integral on totes les administracions i la societat civil i troben els espais en comú per fer-ho possible. De fet, des del consistori estem treballant en la redacció del primer Pla Local sobre Polítiques LGBTI+".

Pel que fa a la programació especial en el marc del Dia de l'Orgull Gai, la setmana passada, l'Ajuntament d'Alcanar i el Consell Comarcal del Montsià van impulsar una jornada lúdic-festiva a l'Institut Sòl de Riu amb l'objectiu de fer reflexionar i debatre sobre la igualtat i la llibertat sexual entre el jovent.

L'Ajuntament d'Alcanar també va instal·lar un estand informatiu per a posar a disposició de l'alumnat material divulgatiu sobre la temàtica i un photocall on es van fotografiar per a reivindicar aquest dia a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #ElsCimspelsDretsLGTBI.

 A més, Alcanar compta amb un punt d'informació LGTBIQ+, que es va posar en funcionament després de l'acord entre la Regidoria de Joventut i l'Associació Mediterrània LGTBI. Entre els serveis que s'ofereixen hi ha el d'atendre consultes i dubtes sobre pràctiques més segures per a reduir la incidència de les infeccions de transmissió sexual. També es realitzaran proves ràpides de detecció, de forma gratuïta, anònima i confidencial, així com la distribució de preservatius masculins i femenins. L'atenció presencial es fa el tercer divendres de cada mes, però des de l'entitat estan disponibles sempre que siga necessari al Whatsapp 644 01 31 53 o al correu electrònic mediterranialgtbi@gmail.com.

 

 

 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar