Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Alcanar canvia l’objecte del PAM per a millorar la xarxa de pluvials davant futurs aiguats

Alcanar canvia l’objecte del PAM per a millorar la xarxa de pluvials davant futurs aiguats

| Urbanisme

A petició de l’Ajuntament d’Alcanar, la Diputació de Tarragona ha fet una modificació excepcional de les bases del PAM 2020-2023 que permet canviar l'objecte de la subvenció per tal de finançar obres de reconstrucció en un cas tan excepcional com els forts aiguats del mes de setembre de 2021 a Alcanar.

En virtut de les noves bases del PAM, Alcanar podrà finançar la construcció d'una xarxa de pluvials amb els 667.893 € inicialment previstos per al projecte electroacústic de l’auditori d’Alcanar. Coincidint amb els sis mesos d’aquells aiguats, la presidenta de la Diputació s’ha reunit amb l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, per veure els equipaments refets i refermar el suport de la institució a l’Ajuntament que va mostrar des del moment zero de la catàstrofe.

El batle ha assenyalat que aquest ajut de la Diputació a través del PAM “ens permetrà finançar un 47,55% del projecte de construcció d’una xarxa de pluvials a la zona escolar i a la part baixa del nucli d’Alcanar. Es tracta d’una actuació valorada en 1,4 m d’euros i molt complexa tècnicament, ja que canalitzarà les aigües pluvials dels carrers inclosos en el projecte i, a més, es dimensionarà adequadament perquè en un futur la xarxa també puga recollir les aigües d’altres zones més altes“. Joan Roig ha destacat, així mateix, “el suport tan rellevant d’administracions com la Diputació de Tarragona per poder avançar molt en l’arranjament de la part urbana“.

D’aquesta manera, l’Ajuntament ja pot sol•licitar oficialment el canvi de destinació de les actuacions i així poder utilitzar els ajuts per a finançar els treballs de millora. “Aquesta modificació de les bases respon a la necessitat de ser flexibles a l’hora de destinar els recursos econòmics quan la situació d’excepcionalitat ho requereix. I al mateix temps s’adiu a la necessària rapidesa amb què cal fer front a situacions urgents com aquesta“, ha destacat la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó. En aquest sentit, el canvi excepcional de destinació de les actuacions es contempla per situacions meteorològiques que superen el ‘llindar alt’ que determina el Servei Meteorològic de Catalunya, d’acord amb la intensitat i acumulació de pluja, entre altres factors.

Per la seua banda, Ivette Fibla, regidora d’Urbanisme, ha afegit que “l’auditori municipal continua sent una prioritat per a l’equip de govern. El pressupost inicial del projecte electroacústic de 770.000 euros per a posar en marxa la megafonia, la pantalla, els motors dels talons, etc.,  s’ha reduït a 440.000 euros, però mantenint tot el necessari per a poder inaugurar-lo amb les condicions òptimes.”

Alcanar ja ha refet una part important de les infraestructures i serveis urbans que van resultar afectats. Això no obstant, l’Ajuntament d’Alcanar continua treballant per a retornar a la normalitat a les àrees rurals, de fet, les tasques d'arranjament de camins i carrers no s'aturen. En aquest sentit, seguint el marc normatiu de contractes del sector públic, l'Ajuntament continua el procés de licitació dels treballs  per pavimentar els camins afectats pels aiguats del 2021.