Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Alcanar actua contra els abocaments il·legals denunciats pels Mossos

Alcanar actua contra els abocaments il·legals denunciats pels Mossos

| Medi Ambient

Agents de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra van denunciar un home i una empresa de la Ràpita per abocar residus i deixalles al terme municipal d’Alcanar, al camí natural de la Val de Zafán que unix la Ràpita amb la zona d’Alcanar Platja, en rebre’n informació; i, un cop al lloc, van localitzar fins a tres abocaments de dimensions considerables, ubicats a escassos metres de distància entre si. A més, entre la brossa hi havia fibrociment, un material de construcció amb amiant, que és cancerigen.

Els Mossos van trametre a l’Ajuntament d’Alcanar la denúncia i van animar, també, el veïnat de la població, en particular, d’Alcanar Platja, a denunciar qualsevol abocament. I és que els abocaments descontrolats suposen un alt cost per a les arques públiques i, a més a més, constituïxen infraccions del medi ambient, especialment, en este cas, amb el fibrociment.

“No és tolerable i no ho podem permetre. A l’Ajuntament d’Alcanar tenim molts serveis gratuïts a disposició de la ciutadania, com per exemple la recollida de mobles porta a porta, la recollida de poda porta a porta, les 34 hores setmanals de deixalleria oberta al públic…, entre d'altres”, manifesta el regidor de Medi Ambient, Jordi Bort Juan, i afegix que “hem de ser conscients que tenim un bon gros de serveis públics gratuïts, que han de fer i han d’ajudar a tindre el nostre terme net, i dic que han d’ajudar perquè la primera acció per a netejar és no embrutar”

Per una altra banda, tot i que és un camí consolidat per al pas de la gent i és de titularitat privada, el regidor lamenta que en diverses ocasions s’haja requerit als titulars de la propietat que actuen de forma pertinent en matèria de solars, com netejar i delimitar l’espai per a evitar estos abocaments il·legals.

A partir de tot això, l’Ajuntament ja ha comunicat a la persona de contacte dels titulars de la propietat de la zona que cal fer les accions. Bort manifesta que ja se l’ha advertit que “si no es fan les accions corresponents en matèria de delimitar el pas o de limitació de qualsevol parcel·la, l’Ajuntament, si cal, actuarem d’ofici”.

Notícia publicada al setmanarilebre.cat