Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Acord de col•laboració entre l'Ajuntament i l’Associació Mediterrània LGTBI per a promoure la salut integral entre el jovent LGTBI

Acord de col•laboració entre l'Ajuntament i l’Associació Mediterrània LGTBI per a promoure la salut integral entre el jovent LGTBI

| Acció Social, Joventut

L'Ajuntament d'Alcanar ha arribat a un acord de col•laboració amb l'Associació Mediterrània  LGTBI per a la igualtat, la diversitat i la inclusió de les persones LGTBI del Montsià i del Baix Maestrat.

Mediterrània LGTBI va néixer amb un caràcter marcadament local i rural. Té presència a Alcanar i a Vinaròs i orienta els seus objectius a l'assoliment dels valors democràtics d'igualtat, diversitat i inclusió de les persones de la comunitat LGTBI i de les seues famílies i/o amistats.

Tal com reivindica  Joan Roig, alcalde d'Alcanar, "ens cal seguir treballant en xarxa per avançar en la  defensa dels drets i llibertats de les persones LGTBI. L'acord que presentem en el Dia Internacional dels drets d'aquest col•lectiu és un pas més en aquest objectiu compartit.  Convidem tota la ciutadania a què s'implique, ja que el respecte cap als altres ha de ser patrimoni de tots i totes".

Àngel-Joan Ros, president de Mediterrània LGTBI, explica que "les seues activitats s'orienten a tota la societat però amb una atenció especial a les persones joves i des d'un enfocament de presència en tots els àmbits de la vida social i comunitària. Té una incidència molt concreta en el camp de promoció de la salut integral i en el de l'educació formal i informal, així com en la lluita ferma contra la discriminació i la LGTBIfòbia en qualsevol de les seues manifestacions".

Meritxell Ulldemolins, regidora de Joventut i Participació Ciutadana, detalla que "gràcies a aquest acord, i a partir del curs vinent, Mediterrània LGTBI oferirà un servei d'atenció personalitzada al Casal Jove d'Alcanar amb una freqüència setmanal i també a través de diferents xarxes socials, telèfon i correu electrònic. A més, s'han planificat dos tallers al llarg del curs, tot i que les activitats podran variar en funció de la demanda".

També es posa en marxa un servei de consultes i dubtes sobre pràctiques més segures per a reduir la incidència de les infeccions de transmissió sexual. A més, es realitzaran proves ràpides de detecció, de forma gratuïta, anònima i confidencial, en el marc d'una intervenció més àmplia, basada en el counselling.

Finalment, Maribel Ramon, regidora de Polítiques d'Igualtat, fa una crida  "en aquest dia tan significatiu a les persones afectades per  la discriminació i la LGTBIfòbia a no quedar-se callades i passar a l'acció utilitzant tots els canals que tenen al seu abast al nostre municipi i comarca, i també a través dels diferents recursos de la Generalitat de Catalunya".